Президентът Румен Радев прогнозира ядрен армагедон

Президентът Румен Радев прогнозира ядрен армагедон
04-06-2024г.
0
Румен Радев

Манипулацията на истината се превръща в трайна черта на българската политика. 

Преиначават се моите думи, виждаме и цялата ситуация относно развитието на войната в Украйна. Участието на НАТО в този конфликт е публична тайна, която все повече става явна. Това участие се задълбочава и крие риск от безконтролна ескалация и от ядрена война, а всички спекулации по тази тема целят да приспят общественото мнение. Българите следва да си дават сметка, че живеем в едно изключително предизвикателно време и от активността на всеки един зависи нашата сигурност, развитието ни и бъдещето на България.
Категорично не съм заявявал, че България е взела решение за изпращане на свои войски в Украйна. Нашите самозвани „евроатлантици“ са страхливички и неспособни сами на такова решение, защото знаят много добре, че ще бъдат отритнати от обществото така, както си го получиха и при опита да отменят 3 март като национален празник. Иначе, ако оставим на тях, те с охота биха изпратили всички българи да се бият на фронта, за да прикрият фалшивата си евроатлантическа фасада, защото са много далеч от евроатлантическите и демократични ценности и се опитват да прикрият липсата им, излагайки на риск и страната ни, и Европа. 
 

Българските политици трябва да разберат, че до момента имаше две червени линии, които сдържаха безконтролната ескалация на войната. Първата е ограничаването на географския обхват на военните действия само на украинска земя и втората – недопускането на директен сблъсък между военнослужещи на НАТО и такива на Русия. С призивите да се даде възможност за атака със западни оръжия в дълбочина на Русия и с официализирането на изпращане на съветници и инструктори на самата фронтова линия тези червени линии се погазват и за съжаление нашите политици стават част от едни неадекватни решения с всички произтичащи последствия.
 

Решението кой ще представлява България на срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли по закон взема Министерският съвет, но с всички произтичащи последствия и историческа отговорност за служебния кабинет, защото това е екзистенциална среща, на която ще се вземат решения за войната и мира. Трябва да отчитаме и самата легитимност на настоящия Министерски съвет, който е продукт на един парламент, получен с изключително ниска избирателна активност и с катастрофално ниско доверие от българските граждани, по-малко от 10%, както е продукт и на гавра с българската Конституция.


 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.