Президентът на Македония вече си показа рогата...

Президентът на Македония вече си показа рогата...
30-01-2022г.
40
Гост-автор

Автор: Любо Кольовски

Още не изстинал столът на новия македонски премиер Ковачевски след съвместното заседание на правителствата на Македония и България, проведено наскоро в София, и президентът на Македония си показа рогата:
 
"Министерството на външните работи изразява загриженост от последните развития в Република Северна Македония, свързани с действия на официални лица, чрез които се създават негативни обществени нагласи и които влизат в противоречие с позитивния климат, създаден с активните усилия на правителствата на България и на Северна Македония.", съобщават медии, като цитират позицията на българското външно министерство.
 
"Дни след успешното съвместно заседание на правителствата на двете държави, отново ставаме свидетели на повишаване на общественото напрежение, породено от конкретни действия на президента на Северна Македония, с което се правят опити за възобновяване на теми, влизащи в конфликт с Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г. Подобни действия не допринасят за намиране на решения на политическите въпроси в посока ускоряване на процеса на европейската интеграция на Северна Македония." - се посочва в позицията.
 
Очевидно, балканската дивотия и неграмотност не са само наш патент и поведението на Пендаровски е ярка илюстрация на този исторически постулат. Нещо повече - срещата на северномакедонския президент с представители на една организация, която е извън закона дни преди посещението му у нас е откровена политическа простащина, нахално и дръзко предизвикателство.
 
Самолетът за Скопие май няма да излети в обозримото бъдеще.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.