Президентът на Фондация „Отворено общество“ на Сорос подава оставка, освобождавайки пътя си за евентуална позиция в кабинета на Байдън

Президентът на Фондация „Отворено общество“ на Сорос подава оставка, освобождавайки пътя си за евентуална позиция в кабинета на Байдън
06-12-2020г.
2
Гост-автор

Президентът на фондациите „Отворено общество“ на Джордж Сорос Патрик Гаспард ще подаде оставка, отваряйки пътя си към възможна позиция в администрацията на Байдън.

Гаспард, който служи в фондацията на родения в Унгария милиардер в продължение на три години, обяви в петък, че ще напусне поста в края на годината, заяви Отворено общество.

Гаспард преди това е бил посланик на САЩ в Южна Африка между 2013 и 2016 г. в администрацията на Обама. Преди това той беше директор на Службата за политически въпроси в Белия дом.

Аксиос съобщи, че има спекулации, че може да се присъедини към администрацията на Байдън, вероятно като министър на труда. Той има предишен опит в профсъюзите - работил е в Международния съюз на служителите в сферата на услугите (SEIU.)

В изявление Гаспард заяви, че желае да влезе отново в политиката, за да продължи „борбата срещу потисничеството навсякъде“.

„Фундаменталната социална промяна обикновено не се случва в революционен момент. Вместо това е необходимо партньорството между активисти, правителството и нестопанския сектор, които си сътрудничат във времето и пространството в единство и солидарност “, каза той. "Това съм работил в "Отворено общество ". Моят ангажимент сега ще бъде да вляза отново в света на политиката и идеите, където мога да продължа борбата срещу потисничеството навсякъде."

Сорос, ляв мегадонор, похвали Гаспард като „шампион на всички права: независимо дали за работници, за жени или за ощетени общности“.

„Неговата отдаденост на онези предизвикателни сили е причината, поради която поканих Патрик да се присъедини към „Отворено общество “, каза той. „Изключително съм възхитен от начина, по който той ръководи фондациите в свят, обхванат от нелиберализъм, и аз го аплодирам.“

Байдън, заедно с новоизбрания вицепрезидент Камала Харис, удвоиха подкрепата си за противоречивата директорка на номинирания за управление и бюджет Ниера Танден.

Танден, лоялна на Хилари Клинтън и главен изпълнителен директор на левия Център за американски прогрес, предизвика гняв както у консервативните републиканци, така и у прогресивните демократи.

Източник: Фокс

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.