Президентите Радев и Путин заедно в Израел за 75 години от Холокоста

Президентите Радев и Путин заедно в Израел за 75 години от Холокоста
14-12-2020г.
40
Гост-автор

От 21 до 23 януари президентът Румен Радев ще бъде на посещение в Държавата Израел. Визитата на българския държавен глава е по покана на израелския му колега президента Реувен Ривлин по случай отбелязването на 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста. Във възпоменателното събитие се очаква да участват над 40 държавни и правителствени ръководители от цял свят. По време на посещението си в Израел българският държавен глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На събитието ще присъстват още президентите на Русия Владимир Путин, на Франция Еманюел Макрон и на Германия Франк-Валтер Щайнмайер. От Великобритания пристига престолонаследникът принц Чарлз, а от САЩ - вицепрезидентът Майк Пенс. Израел ще бъде представен от премиера Бенямин Нетаняху и от президента Реувен Ривлин.

Епицентър.БГ научи, че президентът Радев и съпругата му ще бъдат в един хотел с Владимир Путин.

На 21 януари Румен Радев ще проведе среща със своя колега Реувен Ривлин в президентския дворец в Ерусалим. Държавният глава ще разговаря в Кнесета и с председателя Юли-Йоел Еделщайн.

По-късно през деня българският президент и водената от него делегация ще се срещнат с членове на института „Яд Вашем“.

На 22 януари Румен Радев ще посети Центъра за мир и иновации “Перес“, както и компанията за автономни автомобили Mobilеye.

На 23 януари българският президент ще представлява страната ни на Петия международен форум за Холокоста в мемориала „Яд Вашем“. Официалното събитие, което отбелязва 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста е под патронажа на израелския президент Реувен Ривлин. По-късно в Тел Авив Румен Радев ще присъства на премиерната прожекция на израелско-българския документален филм „Следващото поколение“ на българския режисьор Димитър Гочев. След края на филма държавният глава ще се срещне с представители на българската общност.

В рамките на визитата си президентът Радев ще проведе двустранни срещи със свои колеги.

Източник: Епицентър

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.