През 2020г. нещо се случи- моделът се разчупи и излязохме на улицата - бесни, смели, открити.

През 2020г. нещо се случи- моделът се разчупи и излязохме на улицата - бесни, смели, открити.
19-12-2020г.
1
Гост-автор
Една от същностните характеристики на българската народопсихология е отрицанието.Недоверие и оспорване на всяка теза.Популярните тези критикуваме шумно- гръмогласно и безапелационно.
Опасните- на ухо.
Така сме оцелявали през вековете.
През 2020г. нещо се случи- моделът се разчупи и излязохме на улицата - бесни, смели, открити.
И понеже винаги зад кадър се вихри борбата между добро и зло, Луцифер прошепна поредните врътки на Борисов- конституционни промени, смяна на министри, медийно експлоатирана истерия на корона- кризата, затваряне отваряне, 50лв. на пенсионерите и т.н. и т.н.
Борисов пропуска обаче няколко факта - зима е - увеличени разходи, глад, безработица.Идва ред и на толкова оспорваната ваксинация.Българинът е сбърчил вежди - не вярва и се готви за отбрана.Мълчи, но в това мълчание звъни онази вековна упоритост, заради която сме оцелявали, въпреки робство, мизерия, репресии.
Борисов е послушното момче на Европа - не създава проблеми, изпълнява, пренебрегва националния интерес на България.За съжаление не е виц, че точно на него Меркел дава парче от пържолата си по време на официални вечери.Като на куче.
Борисов ще трябва да ни ваксинира - "доброволно" с нещо, което не е изпитано достатъчно дълго и чиято безопасност не е сигурна.
Смръщеният българин не вярва, обмисля, противи се.
Как тогава Борисов ще изпълни обещанията си?
Как ще се справи с мизерията?
Как ще отрече, че вече е в процес на изолация от европейските лидери?
Как ще си осигури бъдещи коалиционни партньори когато те знаят, че е политически труп.
А и текат международни разследвания ...
Остава му крачка от изхвърляне от политическата сцена.
Длъжни сме да участваме - защото точно неговото управление доведе БЪЛГАРИЯ до ръба на канарата откъдето започва пропастта на унищожението ни като нация.Държавата отдавна е мъртва.
Точно сега трябва да останем будни.Идват избори а с тях пореден шанс за Борисов.
Контрол, обмисляне на всяка стъпка, 100 процентово участие, осъзнат избор обединение.Ако лидерите на партии продължават да играят на вечната българска игра " Кой по по най" ще получим същото.
Имаме последен шанс като народ!
И като народ сме длъжни да се обединим
 
  Автор: Румяна Ченалова
Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.