Престъпна и смешна държава

Престъпна и смешна държава
03-10-2021г.
32
Гост-автор

Автор: Боян Дуранкев, ФБ

България се нуждае от държавници, които ще променят системата!
 
А не просто ще свалят ББ от волана на управлението.
 
Престъпна е онази държава, в която месечната заплата на босовете е над 600 пъти по-висока от минималната работна заплата!
 
Престъпна е онази държава, в която хора умират пред болниците, газят ги по тротоарите диваци и варвари с луксозни автомобили, а политиците се наслаждават на приватизации и концесии, живеейки божествения си живот!
 
Двойно по-престъпна е онази държава, която е превърнала и образованието, и здравеопазването, и културата в бизнес сделки!
 
Смешна е онази държава, в която "левите" оставят плосък данък за корпорациите, а предлагат да се вдигне данъка върху физическите лица!
 
Смешна е онази държава, в която чужди посланици сноват из министерства, стигат до върха на управлението и дават "съвети" на президенти и министър-председатели!
Двойно по-смешна е онази държава, в която на лица с двойно гражданство им се позволява да яхват министерски постове и в която 1/5 от политиците се пишат за "десни", а 4/5 от хората са потенциално леви!
 
Необходими са ни държавници, които да сменят правилата на живота (икономически и социален), иначе животът ни не струва пукната пара!
 
Та въпросът не е "Радев - Герджиков - Панов", а нещо много повече.!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.