Преди да сме умрели от оръжие, добре ще е да не умрем от страх.

Преди да сме умрели от оръжие, добре ще е да не умрем от страх.
28-02-2022г.
115
Гост-автор
Преди да сме умрели от оръжие, добре ще е да не умрем от страх.
Призивите да се бойкотира националния празник, да "се използва случая", за да се демонтират паметници, да "се търси отговорност" от хората, които не са съгласни и т.н. са един истеричен опит да се запази самообладание пред лицето на истинска или предполагаема опасност. Същите хора четат непотвърдени новини за бойните действия в Украйна, които самото украинско правителство после опровергава, за да се сугестират, че Путин губи войната. За тях е важно, защото сигурно очакват, че след Украйна ще дойде ред и на България.
Дали Русия ще победи, или няма да победи, България не е замесена нито във възникването на този конфликт, нито може с нещо да помогне за решаването му (освен ако не считате изпращането на десетина изтребители МиГ-29 за градивна съставка на мира). България не представлява цел за руснаците и аз съм сигурен, че дори да пратим цялото си оръжие на Украйна, вниманието на руското командване едва ли ще се насочи насам (макар че това би било сносен опит да ги накараме). Това са бабини деветини, прощавайте.
България е заплашена единствено от себе си и от паникьосаните тълпи от "индивиди", които искат да вандалстват и да линчуват, за да се успокоят. Седнете си мирно и спрете да четете новини, щом не ви понасят на нервите. С вас и без вас, изходът на войната няма да се промени. Но в България ще стане лошо, ако страхливците започнат да търсят вещици.
 
     Автор: Тоночо Краевски, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.