Пребиха жестоко жена в трамвая в София заради забележка към пушач

Пребиха жестоко жена в трамвая в София заради забележка към пушач
29-01-2021г.
14
Гост-автор
Жена сигнализира, че е била нападната в градския транспорт, след като направила забележка на пътник, че пуши в превозното средство.
 
Всичко става, защото решава да не остава безучастна в нередна ситуация. В резултат на нападението тя получава хематом на крака. 
 
"Един господин - запалил цигарка и си пуши вътре и си пие в трамвая. Всички си се возят, никой не му прави забележка. Никой нищо не му казва. При което аз се обръщам и му казах: "Господине, не е редно да се пуши в трамвай". Той агресивно ми обясни, че "днес в трамвая се пуши". Обиди ме, нагруби ме, напсува ме", разаказа пред bTV жената.
 
Въпреки грубия тон на мъжа, тя не се отказала: "Отидох при ватмана, почуках му на стъклото и му казах: "Извинявайте, имаме проблем в трамвая - един господин пуши". Отговорът беше: "Аз проблеми нямам. Ето тук на кабинката има телефон - обадете се".
 
Женат набира номера за сигнали при нарушаване на забраната за пушене. Отговорът, който получава е, че са от РЗИ, а щом ватманът не пуши, а пътник - нищо не могат да направят и я съветват да се обади на тел. 112. Докаго говори по телефона, към нея се начова и човекът, на когото е направила забележка.
 
"Каза ми, че ще ме убие. Ритна ме в крака - силно. След това тръгна да ме рита по-нагоре в корема, но аз се дръпнах между седалките и той излезе от предната врата. И никой нещо... Разплаках се - стана ми обидно!", споделя жената.
 
В трамвая сма камери, които са записали случилото се. От Столичния електротранспорт твърдят, че ватманът също е предупредил пътника да махне цигарата, но побой не е видял, казва инж. Иво Василев, който е зам.-директор по експлоатационните въпроси.
 
"От две години работи - много добър ватман е. Той все пак е отворил вратата, предупредил е гражданина, който е бил нередовен вероятно. И този гражданин, след като не се е отнесъл с уважение към ватмана, е напуснал през първата врата на спирката на трамвая директно. Така е няма продължение на този конфликт, така че да трябва ватманът да търси допълнително съдействие или да оказва някакво друго. Той не е правораздавателен орган и не може да въвежда ред и правосъдие в превозното средство по какъвто и да е повод", посочи инж. Василев. 
 
Полицията работи по изясняване самоличността на мъжа и фактите по случая. А за жената най-шокиращо остава това, че никой от останалите пътници не се е притекъл на помощ: "Никаква не беше реакцията на околните, а почти всички седалки бяха заети. Те могат да те убият в трамвая и никой нищо няма да направи, най-много някой да снима клипче може би. Пътуваме в градския транспорт съсстрах. Това е и по улиците с корите - засече някой някого и се почват едни саморазправи... Това хората живеем в страх - трябва да се събудим. Нищо няма да се промени, ако почне промяната вътре в нас", допълни още жената.
 
 Източник: dnes.bg

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.