Празник на ината на българите, да са свободен народ, в свободна държава

Празник на ината на българите, да са свободен народ, в свободна държава
03-03-2021г.
33
Гост-автор
3-ти Март е хубав празник!
Началото на подновения шанс за държавност в българската земя.
Празник на ината на българите, да са свободен народ, в свободна държава, въпреки апетитите на Великите сили.
Празникът, обаче, е и най-доброто време за равносметка.
Трети март е денят, в който можем да започнем да пишем на български личните си съобщения и уговаряйки си среща с някого да изпишем “добре”, вместо “ок”.
Трети март е денят, в който можем да решим да правим пет крачки и половина вповече, за да пресечем на пешеходната пътека, а не да минаваме като свободни електрони, през произволен участък от платното.
Трети март е денят, в който можем да започнем да гасим и хвърляме фасовете си в пепелник, а не да ги изстрелваме като лястовички през прозореца.
Трети март е денят, в който можем да се уговорим с възрастната си съседка, че ще пазаруваме вместо нея, защото торбите ѝ са тежки. Дали понякога ще добавим нещо към списъка с покупки, зависи само от нас.
Трети март е денят, в който можем да започнем да разглеждаме с децата си съвременните постижения на всички успяващи българи, за да ги научим не само да се гордеят със славното си минало, а и с настоящето и бъдещето! Защото това ще им даде крила и ще ги накара да повярват, че могат!
А Те наистина Могат!
И тях, както и героите, които почитаме днес ще ги критикуват и осмиват, ще им се подиграват за наивната им вяра ще ги убеждават, че няма смисъл и нищо не могат да променят...
Освобождението ни е дело за всеки ден, не само за трети март.
Нека докажем, че сме Достойни!
България е всеки един от нас и всички заедно!
Честит Празник, Българи!
 
  Автор: Давид Леви

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.