Правителството няма да падне

Правителството няма да падне
08-06-2022г.
93
Гост-автор

Автор: Александър Урумов

 
Правителството няма да падне, ИТН ще се разцепи и отцепниците - 12-15 души - ще подкрепят правителството на Кирчо и Кокорчо. Понеже така и така парламент вече няма да видят - поне да изкарат още малко, като осребрят предателството си.
 
Лексиката ще бъде - “в името на държавата, никой няма полза от избори, нужно е правителство в тези трудни времена” и т.н.
 
Ще им бъде позволено заради натиска на господарите им и заради нежеланието на останалите да поемат управлението и/или да отидат на избори, като дадат отново на президента право да управлява страната със служебно правителство.
 
Кирчо и Кокорчо ще се влачат по корем, но властта доброволно няма да я дадат.
През идните месеци социалното напрежение ще расте и ще влезем в безпътна есен и болезнена зима.
 
През това време с всички сили трябва да се преборим да отпадне задължителното машинно гласуване - за да не се върнем отново в изходна позиция с други Кокорчовци.
 
Но не - който бърза да се радва, че правителството е паднало нека да не бърза.
Който бърза да тъгува, че е паднало - също нека да не бърза.
Агонията на този кабинет не е свършила.
Агонията сега започва.
 
За съжаление, в някаква степен тази агония ще прониже целия обществено-политически живот, бизнес средата, социалната сфера, местно самоуправление - всичко.
(Горчивата чаша бе поръчана, сервирана, предстои да бъде изпита и платена - защото уроците в живота се повтарят, докато не се научат).
Това е моята прогноза.
Ако се окаже погрешна, ще бъда щастлив.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.