Правете си сметката

Правете си сметката
13-02-2021г.
21
Гост-автор
Автор: д-р Светлозар Сардовски
 
ПРОВОКИРАН от пост "за маски или не, за васкини или не", за това за какво са загрижени водещите сили и т.н., ви предоставям цялата ИСТИНА, не моята, а каквато е, и то НЕ САМО за КОВИД!!!
 
Започвам от най-важното - ЗДРАВЕТО:
 
Водещите причини за смърт в света са и си остават сърдечно съдовите заболявания (ССЗ) и онкологичните, като в най-засегната от ковид страна - САЩ, далеч зад тях излиза "Ковид" като причина за смърт, 90% от която обаче, се дължи пак на предишните две!
 
1. Водещите сили не зная дали са загрижени основно за здравето на хората (аз зная, но дано и вие да разберете), но ако това е така, то резултатът от грижата, не е в полза на това, тъй като борбата с пандемията е не срещу вируса, а срещу хората, което застрашава още повече здравето им, водейки според мен, до увеличаване и превишване на индиректните жертви вследствие "мерките" срещу ковид, далеч над директните жертви от вируса- основно от влошаване здравословният начин на живот, физическото и психично здраве, които са и водещата причина за над 50 % от общата смъртност в световен мащаб - от ССЗаболявания, рак и белодробни болести умират около 30 млн/годишно.!!!
От антибиотична резистентност умират около 10млн/год (като числото ще се увеличи незнайно колко след безогледната употреба на АБиотиците); близо по 9 млн. душi умират годишно от замърсен въздух (като очаквам понижаване по време на ковида от подобряване на качеството на въздуха, но за сметка на жертвите на ковида- та танто за кукуриго...) и още 9млн/год от глад = по 6 пъти повече от короната или общо 12 пъти повече!!!
Nещо да се прави...?;
В автомобилни инциденти около 1,3 млн,/год, ама не спират транспорта,...а храна има достатъчно, само от излишъците може да се изхрани още един път населението;
2. Ваксинацията е ефективно средство, трябва да се прави, но е за превенция и с нея не може да се спре пандемия, за съжаление...
3. Увеличаването продължителността на живота се дължи основно на ваксините, хлорирането на водата и подобряване качеството на храната и социално-битовите условия, не на медицинското лечение....Демек, кокото по-здраво изходно е населението, толкова по-малко хора ще умират от Ковид ( и от всички вируси) и останалите инфекзиозни заболявания. И това се постига не със скъпото и нискоефективното лечение на заболяванията, а с евтиното и високоефективно предпазване от горните заболявания, за което не са необходими почти никакви инвестиции, в което е и проблема всъщност, тъй като не може да се "правят пари" от предпазването, за разлика от "лечението", чието основно оръжие са медицинските процедури и лекарства, от които са "правят огромни пари"....
 
Та, едновременно хем просто и ясно, хем "сложно" за изпълнение...
 
Та всеки да си прави СМЕТКАТА, който има акъл де, а за тези които нямат (повечето за съжаление) е безнадеждно, освен ако тези с акъл не им помогнат, ама засега те не са на власт и то не само у нас, но и в световен мащаб (с много малки изключения), ама пък у нас е:
"М*амата си трака и с двата крака", затова сме "първи" по смъртност и от Ковид...
 

{BANNER_ID-3}

{BANNER_ID-4}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.