Последните 12 минути на Бойко. Parla Piu Piano, Севде!

Последните 12 минути на Бойко. Parla Piu Piano, Севде!
23-06-2021г.
29
След излета с млади и не толкова млади кадри на ГЕРБ по пътеката на Дядо Вазов, разбрах защо стотици българи са се събирали под прозорците на писателя в трудни моменти: имал човекът какво да им каже. Аз се изчерпах и вече дори тия дето ми подгъзуват ми омръзнаха. Честно. Все едно да преядеш с развалени миди…
 

Този път пиарите да го духат, сам измислих нещо, което наистина ще допадне на всички българи. Трябват ми точно 12 минути.

Обяснявам:

5 минути стигат да събера актива на ГЕРБ и да обявя, че разпускам партията и всеки да се спасява кой както може. Дадох им фандък и напълниха гушите. Да се крият по къщите си в Гърция  Италия, да си правят пластични операции – каквото искат. Аз бях дотук.  

 

Още 5 минути са ми необходими да кажа по някоя от моите и на Шиши телевизии, че дадох всичко от себе си на тоя народ, а от народа взех всичко за себе си и за ортаците. По моите сметки сме квит. Аз може да съм прост, но истината е, че народът е още по-прост и може да не разбере, какво точно имам предвид.  


Останаха 2 минути, най-важните. За 60 секунди качвам багажа – няма да кажа на какво, и в следващите 60 секунди си бия камшика и изчезвам яко дим. Не ме търсете на Росенец, мястото е компрометирано. И в Дубай при Шиши няма да съм, защото него вече го подкараха янките и руснаците, а това, чувал съм е непоправимо. Пък и не искам Черепа да ме пита за ония 67 милиона. От него разбрах, че са толкова, защото Горанчето ми донесе само двайсет… Абсурд е да ме видите и в Белград: Василев от една страна, а от другата – Сретен… Важното е да се изпаря – фит… и ме няма.

Сбогом народе! Всички диктатори рано или късно си отиват. Някои ги бесят, други лежат по затворите. Ще опитам да избегна тази участ и се кръстя, кръстя - знаете, че съм много набожен. В сака с футболния екип съм си сложил и една Библия...

Чудите се, защо бих го направил? Защото и аз накрая схванах, че 12 минути могат да променят 12 години...

***

Севда, горко ридаеща: На кого ме оставяш, Кръстник!

Parla Piu Piano, ма Севдо!...

Следва звук от шляпване по нечий задник – познатото нашенско „на прощаване“.

Текст: народен 

    Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.