Поредните лъжи на Столична община и ГЕРБ

Поредните лъжи на Столична община и ГЕРБ
13-09-2021г.
27
Гост-автор

Заглавие в днешната преса: "Столична община опроверга „Спаси София“, че ремонтът ще обезобрази сградата. Фасадата на "Театър София" ще си остане същата след ремонта".

Ами не, поредните лъжи на Столична община и ГЕРБ. Фасадата на Театър София ще бъде обезобразена и това ясно се вижда в проекта, който е част от ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ документи на обществената поръчка за близо 10 млн. лв. Явно Фандъкова и Ко са загубили умението си да четат и разбират, защото освен всичко друго, в документацията пише:

"За целта на основния ремонт са предвидени редица демонтажни работи, а именно:

- Демонтаж на каменната облицовка по фасадата до стоманобетонова конструкция и тухлена стена, като се запазват само декоративните барелефи по фасадите;"

Г-жо Фандъкова, от истината НЕ може да се избяга и тя винаги ще ви преследва, независимо колко се опитвате да я манипулирате или да я скриете. Ще ви улесня, за да не ровите през 2 ГБ проект - Ето визуализация на фасадата, където ясно се вижда, че огромна част от каменната облицовка на фасадата ще бъде подменена с HPL плоскости. (високо пресован ламинат).

Омръзнало ми е от герберска естетика и ще се боря унищожаването на архитектурното наследство на София да спре!

  Автор: Борис Бонев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.