Поне ни пуснете да си ритаме в дворовете...

Поне ни пуснете да си ритаме в дворовете...
03-10-2021г.
29
Димитър Павлов

Автор: Митко Павлов, ФБ

Винаги съм си мислел, че ако искаш да крадеш дълго от съотечествениците си, трябва да им оставяш по една свободна фуга, за да са относително ок и да не ти задават въпроси.

Ако фугата тук са алкохол и наркотици, за които отново си плащаш като пич, като само от първия артикул влиза нещо в бюджета, то има и други варианти, но въпрос на образованост на съотечествениците.

Винаги съм мислел, че за да крадеш тихо и напоително, трябва да имаш от кого да крадеш. А за да има от кого, този "кого" трябва да е в относително здраве и кондиция. Спортът е здраве. Спортът е дисциплина и дух.

Държавата отдавна е абдикирала от желанието си да възпитава децата ни в здраве. Едно време ритахме всеки ден в двора на училището. Играехме баскет и волейбол. Едно време дворовете на училищата не се заключваха и всяко хлапе можеше да хвърчи вътре на воля.

Едно време не правеха толкова частни терени за футбол, щот можеше да се рита ежедневно в дворовете. ( не търся конспирации, разликата в условията е без коментар)

Но защо не отворите дворовете, за да има децата къде да ритат, скачат и играят. За да расте относително здраво поколение, от което да продължите да крадете.

Ние, очевидно няма да ви попречим да крадете, но поне ни пуснете да си ритаме в дворовете.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.