ПОЛИЦИЯ И СТУДЕНТИ

ПОЛИЦИЯ И СТУДЕНТИ
03-09-2020г.
32
Мартин Карбовски

Две неща се промениха през последните десет години. Това са полицията и студентите. 

Полицията пусна бради. Накичи се с татуировки. Премахна кодекса на честта, сложи си бокс и почна да гледа лошо. Позволи си да мрази. Но тя си позволи и нещо, което боли повече от бокс - брифинги, които официалните медии пускат само и единствено - и които мрежите в интернет опровергават. 
Полицейското насилие се представя като опазване на гражданския мир. Правото на съпротива се представя като антидържавна дейност. Полицията стана повече. 
Това определя с три думи подготовката на един режим да векува. 
За да стане повече, полицията прие в лоното си... всички. И за да стане още по-интересно - тя се представя за жертва. Това не е полиция, пазеща обществото. Това е полиция, пазеща статуквото. Сиреч не е вече принадлежаща на полиса. 

Студентите също се промениха. Няма ги. Естетсвеният антагонист на полицията, университетът, замина да стане камериерка в Щатите. Други учат по Европа и много тъгуват, че България умира. Някои се връщат и наистина обичат България. Но истината е, че стават все по-малко и учението им минава в пазаруване на евтини козметики, китайски парцали и амфетамини по чалга територията на едно поколение, което днес не е търсещо и никой го не търси. 
Всеки протест е обречен без студентите. Тяхното място е заето от агитките. Агитките и фитнеса. Фитнесът и хранителните режими. Суетата и липсата на перспектива. Така съпротивата беше лишена от благородство. 

Университетите са вече Партиен дом на управляващите. А студентите са бегълци - или в чужбина или в чалга територията. 
Просто ми липсват - българският студент, без който не минаваха обществените вълнения още от 1917 година. И полицията ми липсва - ако ще ни бият - нека да е само с бокс, защото брадите, татусите и лепенките на наемните убийци болят повече - заради провала на легитимната държава.

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 

 

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.