Политологът Димитър Аврамов: Партия, управляваща до вчера, излъчи гигантска лъжа

Политологът Димитър Аврамов: Партия, управляваща до вчера, излъчи гигантска лъжа
05-07-2021г.
74
Гост-автор
”От една от политическите централи се излъчват такива гигантски лъжи, че може би в края на тази седмица ще се повиши нивото на изнервеност”, заяви политологът Димитър Аврамов във връзка с кампанията преди вота на 11-и юли.
 

"Скандали могат да излязат единствено от управляващите партии, които управляваха до вчера. Те правят всичко възможно да го направят, примерно днес излязоха с обвинение, че служебния кабинет вдига с 50% корпоративния данък - гигантска лъжа!", обясни той пред БНР.


Според него хората, които очакват дивиденти от вота си, вероятно се пренастройват преди изборите на 11-и юли.


Аврамов заяви, че няма притеснения за машинния вот: "Гласуването с машини е лесно, много по-трудно се манипулира вотът, да не кажа, че изобщо не се манипулира. Намалява се възможността за купуване на избирателните комисии. ... Според мен това ще бъдат добре организирани избори".


Политологът изказа очакване 46-ият парламент да е силен - в който има политически разговори и парламентарен контрол:


"Извървяхме десетилетие на управление без парламентарен контрол, на реално подчинение на Народното събрание на изпълнителната власт. Това повече не трябва да се случва".


По думите на политолога в следващите дни до изборите ще има разместване в прогнозните резултати от социологическите проучвания: "Напълно е реално в изборния ден паритетът на партиите на върха да не се случи".

  Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.