Политическата класа в ЕС на практика напълно пороби населението в собствените си страни

Политическата класа в ЕС на практика напълно пороби населението в собствените си страни
23-11-2022г.
0
Александър Диков

Както съм писал и преди, политическата класа/властта в ЕС на практика напълно пороби населението в собствените си страни.
--
Доказателствата - с лопата да ги ринеш.
1. Първата стъпка - принуждаване към Ирационално поведение - носене на маска,  дистанция и изолация, което е абсолютен идиотизъм - маската не предпазва от вируси, дистанцията - също, освен ако не е 10 метра в планината, а изолацията доведе до отслабване на имунитета, НЕлекуване на други заболявания и повишаване нивото на психични заболявания и психологични проблеми.
2. Населението бе принудено да обеднее и да разчита на ДЪРЖАВАТА, а не на собствените си възможности и ресурси. Всякакви бизнеси и занятия бяха поставени на пауза или ликвидирани. Това се нарича - УРАВНИЛОВКА, познат механизъм от ранния соц / всички бедни, но равни.
3. Точка 2 ликвидира средната класа, като независима информирана общност - коригираща управлението.
4. Медиите бяха напълно овладени и всяко различно мнение се цензурираше - под страх от уволнение, заклеймяване и отпадане от гилдията.
5. Налаганата истерия доведе освен до разделение и невъзможност за излагане на разумни аргументи. Но тя възпита и чувството на принадлежност към "правилното мнение", безалтернативно и налагано със сила. Хората се радваха, че подкрепят властите и клеймяха инакомислието, стигайки до абсурдно агресивно поведение.
6. В населението се отгледа и възпита чувството на базова НЕСИГУРНОСТ и страх за утрешния ден. От друга страна ни облъчваха с мантрата, че ДЪРЖАВАТА може да ни даде някаква сигурност, но САМО в случай, че сме обединени. Обединението - това е споделяне на едно и също мнение /мнението на властите/ по ключов въпрос. Хората започнаха да вярват искрено и безкритично в опорките спускани отгоре... Това се нарича - зомбиране.
7. ЕС предложи и идеологическа основа - неолиберализма. В началото плахо, като пожелание.. до днес, когато критиката на неолиберализма /негови елементи/ е равносилна на углавно престъпление. 
8. За "посяване" на новата реколта е необходима чиста почва, без смущаващи плевели. Ето защо, стартира пренаписването на близката ни история.
9. Неолибералната идеология буквално погреба традиционните религии в Европа. Традиционната религия е базов набор от постулати за рационално възпитание и поведение в обществото. Тя определя такива фундаментални понятия, като добро и зло. Унищожаването на религиите поставя индивида, с неговите страсти и желания на първо място. "Всичко е позволено, щом го желая.." В добрите стари времена, спирачка против такова безумие бе "страхът от Бога" - възпитан и въплътен в човешката душа. Страхът от Бога е усещането, че твоите действия и мисли не остават скрити и дължиш обяснение и последствия за тях. 
--
До тук, описах по същество технологията изпозвана от болшевиките. /Мога да ви информирам, че в началото, бракът е обявен за буржуазен предразсъдък, а свободната любов за правилното междуполово общуване. След време, болшевиките си дали сметка до какви абсурди води това и скоро, изневярата се разглеждала в партийните активи, като аргумент за изключване от партията!/
--
До тук описаното е напълно валидно и за България. 
Днес, властта успява да убеди обществата, че ще трябва да обедннеем още, да стоим без ток, да студуваме и да се къпем веднъж месечно - тъй като Путин е нападнал Украйна.
Това е ИРАЦИОНАЛНО поведение в резултат на насаждан ирационален страх, че следващите жертви на руската агресия може да сме ние. Дори не страх. Просто някой излезе и ни каза, че е демократично да подкрепим Украйна с овехтелите ни оръжейни системи, да налеем милиарди без отчет - къде точно отиват парите и да се откажем от недемократичните руски ресурси, или по-скоро, да ги купуваме на много по-високи цени. Не зная дали читателя осъзнава какво ни се случва, та ще повторя - ТЪЙ КАТО Е ДЕМОКРАТИЧНО ДА ПОДКРЕПИМ УКРАЙНА, ТРЯБВА ДА ПРИЕМЕМ ДА ОБЕДНЕЕМ И ДА СГРОМОЛЯСАМЕ ИКОНОМИКИТЕ СИ.
---
Стигнахме до там, че за кратко време, ВСИЧКО може да ни бъде внушено и то светкавично, за 2-3 месеца. И да бъдем заставени - с радост да изпълняваме каквото и да е.
---
Бъдещето е несигурно неопределено ...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.