По хлъзгавата пътека на цензурата

По хлъзгавата пътека на цензурата
13-02-2021г.
8
Ирини Зикидис
Като правнучка на онези, които преди 2500 години са изковали демокрацията, нека го кажа ясно - всеки има право на мнение.
 
Нарича се свобода на словото и тя е свещена. Ако не ти харесва нечие мнение - изкажи твоето, победи в словесен дуел, докажи, че ти си прав, а не опонентът ти.
 
Цензурата е инструмент на диктатурата. И рано или късно идва и за теб.
 
Вижте какво се случи с фигура като Джоан Роулинг, която дълго време беше идол на либералите, а после я разкъсаха заради един туит, че само жените могат да менструират. А малко по-късно я подложиха на линч, защото в една от книгите й убиецът бил облечен с женски дрехи и казвал на жертвите си, че е гей, за да приспи бдителността им.
 
Тръгнеш ли по хлъзгавата пътека на цензурата, нямаш крайна точка. И шансът ти, от палач да се превърнеш в жертва, е голям.
Ако бъде насърчена в едно общество, цензурата може да придобие чудовищни размери. Какво точно постигаш, като заглушиш онези, които имат друго мнение? Превръщаш ги в герои, нищо повече.
 
Харесва ли ти, или не, ТОВА е демокрацията. СВЕЩЕНА СВОБОДА НА СЛОВОТО.
Цензурата, насърчавана днес от либералната демокрация, е похват от едни мрачни времена, за които всички предпочитаме да не си спомняме. И дори зад добрите намерения, да бъдат заглушени хора, които говорят тъпотии, да стои благородна цел, самата цензура НЕ Е начинът, защото пътят, по който води, е тоталитарен и гнусен.
Начинът е ТИ да се изправиш и да се бориш за истината.
Всеки. Божи. Ден.
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.