Питам се колко ли ще им струва на богатите и красивите да се лишат една седмица от кока, проститутки или от последния модел Ферари?

Питам се колко ли ще им струва на богатите и красивите да се лишат една седмица от кока, проститутки или от последния модел Ферари?
13-06-2021г.
11
Гост-автор

Автор: Мариела Нордел, ФБ

Това е Паскал Ноев, на 43 години, инвалид и живее в градинката Кристал.
Радва се, като го заговориш. Не иска пари, защото, ако има, го биели и му ги взимали.
 
Нужна му е и съвсем малко храна, защото стомахът му се е свил и не може да яде често или по много - става му лошо. Предпочита почерпка с някоя и друга цигара. Всеки понеделник монахините от ордена на Майка Тереза го взимат в 8.30 сутринта и го къпят в техния център на “Симеон” и “Раковски”. Има лична карта, но е бездомен, защото брат му взима жилището, наследено от родителите им и го гони на улицата…
 
Много моля, социалните да се активират, да си влезнат в професионалните задължения и да осигурят покрив и достойно съществуване на един болен, самотен Човек!!!
 
Единствената от всичките ми познати мега богаташи, която беше готова да инвестира и то не малко средства в проект за грижа на болните, и бездомни, беше Ружа Игнатова. Питам се колко ли ще им струва на богатите и красивите да се лишат една седмица от кока, от проститутки или от последния модел Ферари? А, парите да ги дадат за няколко от тия несретници, за които никой не го е грижа. Да направят живота им малко по-красив и удобен.
 
Самата мен ме е срам, защото няколко месеца подминавах този човек, без да се поинтересувам какво му е, как се е оказал на пейката в парка. Мислено му съчувствах и ми беше жал, но не отделих десет минути от времето си да седна и да поговоря с него, да се опитам да му помогна, да му купя кутия цигари….
 
И това е първият път в живота ми, когато не осъдих някого задето пуши!
Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.