Писмо до разочарованите от Слави

Писмо до разочарованите от Слави
09-08-2021г.
293
Мартин Карбовски
Не, няма да повторя истерията на един колега, спортен журналист. Искам да ви кажа нещо, което знаете. Не можете да спечелите избори, ако нямате медиите на своя страна. Дори се вижда, че ще изгубите спечелени избори.
 
Вижда се - медиите на ДПС крещят, че Слави има връзки с ДПС. Такива са. Жълти са. На фона на всички простени на Борисов престъпления, сега вашите кандидати ги връщат заради малко кал под ноктите.
 
Кал под ноктите и врагове на килограм има всеки работещ мъж у нас - дори светците. Аз не знам кой вече може да е достоен за министър - те, медиите, изискват министърът да е светец, освен това да е стерилен светец. Явно това винаги е било в аргументите на медиите, когато се избира правителство, не е ли така?! Последните 12 години беше ли така, не си спомням?!
 
Такива критични медии имаме само, когато някой наистина не иска промяна. Кресливо, като последна инстанция, сякаш ако не дадеш на либералите власт, правителство никога няма да има.
 
Либералите са чука, Борисов е наковалнята. Знаете, че много хора бяха между тия две неща - така живяхме последните години.
 
На Слави му прощаваха, но сега няма да му простят. Разкоства се не правителството на Слави, а самата възможност да се срути модела на Борисов. И това се случва заради медиината среда. Но не само. И заради свръхлибералния фейсбук. Заради жълтата гостенка, и неомарскиситите в мрежата.
 
Жълтата гостенка е само инструмент - помните, имаше такава рубрика във вашето шоу, мисля че е взаимствана от списание “Егоист”.
О, да, откраднахте ни я, голяма работа. Това не е проблем обаче.
 
Проблем е, че истерията не е срещу Слави и неговия изнервен кабинет. Истерията е ЗА Борисов. Сменяш модела, без да сменяш надписа. Надписа е всичко у нас. А надписа се прави от журналистиката.
 
Борисов срина журналистката до ниво обслужване на магистралата. И вие, поддръжници и разочаровани, вие ги подценихте. Не го казвам това само на вас или на Слави. Слави е нервен и категоричен, рядко слуша хора извън кръга си.
 
Казвам това на всеки, който иска да смени системата. Казвам го на далеч по свестни и по-правилни хора за тая цел (от Слави) - наивни сте до болка, ако разчитате медиите да са на страната на истината. Изглежда те нямат и намерение да дадат дори стодневен шанс на нещо по-различно от Борисов.
 
Изкарват ви наивни и корумпирани, което е налудно. Изкарват ви глупаци. Но Истината е, че губите поддръжници. Че се разочаровате. От какво? От клюки, мнения, вербални маструбации или сериозни журналистически разследвания?
 
Шоуто на Слави разбира от медии. Политиката на Слави явно не разбира от медии. И почудата тук е, че той не ползва дори собствената си кабеларка.
 
Хората на Слави разбират от кампании. И неясно защо не правят кампании. Да, Истината е на тяхна страна. Но медиите не са.
 
Е, знаеш - познайте колко пъти истината е победила у нас. Познайте. Истината не побеждава у нас. Просто не й се дава шанс. Защото живеем в стабилна лъжа. А истината се нуждае от сто дни. Както е било винаги преди да дойде тирана.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.