ПИСМО ДО ПОЧЕТНИЯ КАРАУЛ

ПИСМО ДО ПОЧЕТНИЯ КАРАУЛ
03-03-2021г.
17
Гост-автор
Относно: НЕЗАБАВНА ПРОМЯНА НА ПРОТОКОЛА
Господин началник,
Националните празници, какъвто е и 3-ти март, се представляват и олицетворяват от държавния глава. Съгласно протокола, след президента се нареждат председателят на парламента, премиерът и кметът на София. Изисквайте сертификат за грамотност, образование и документ за елементарно възпитание и политическа култура, тъй като някои от изброените по-горе висши държавни постове не отговарят на посочените изисквания и окарикатуряват държавата и властта.
За илюстрация на казаното, прилагам сведения от исформационния поток:
"Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отправи критика към президента Румен Радев от връх Шипка навръх националния празник.
"Тържествата на Шипка са под патронажа на председателя на Народното събрание, а това, че президентът иска да дойде днес тук и да чете слово си е негов проблем. Но няма официални тържества. Не е важно да четеш помпозни слова, а е важно какво чувстваш и да го споделиш с хората, дошли тук“, заяви тя, цитирана от медиите.
"На този връх трябва да преосмислим действията си и да се замислим защо понякога не може да превъзмогнем егоизма си. Защо повече разрушаваме, отколкото градим. Защо не може да се обединим зад една обща цел. Трябва да бъдем силни в името на България и да преглътнем различията си", каза още председателят на Народното събрание.
Караянчева не за първи път отбеляза с белязка смехотворното си и жалко присъствие в публичното пространство, но в деня на Националния празник това предизвиква гняв и недоволство.
С почит:
Кольовски, редник от запаса
 
   Автор: Любо Кольовски, фб
 

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.