ПИСМО ДО МИНИСТЪРА АНГЕЛОВ

ПИСМО ДО МИНИСТЪРА АНГЕЛОВ
20-03-2021г.
3
Гост-автор

Господине, да ви кажа:
Вашата визия, оценка и действия спрямо Ковид пандемията са вредни за здравето на българската нация, тъй като те напълно игнорират нейния най-опасен аспект, отнасящ се до състоянието на психичното здраве на българите, което е в трагично състояние вследствие на здравната политика на неуките гербаджии-генерали и на медийните изяви на така наречения ви Национален оперативен щаб!

Пет пъти се опитах неуспешно да се свържа с вас, говорих с началник-канцеларията ви, исках да ви уведомя като министър на здравеопазването за проекта на БАНИ за изследване на психопатологията на Ковид пандемията и съответните мерки, които предлагаме, но…
Сигурно бяхте с джипката някъде.

Вие там във властта просто не знаете и не искате да знаете истината за психопатологията на Пандемията!
А тя е ужасна, г-н Ангелов! Повярвайте ми!

оку що по CNN посочиха едни данни:
Допреди Ковид пандемията в Япония се наблюдава ясна тенденция на намаляване на самоубийствата.
А сега само за месец октомври там самоубийствата заради Ковид 19 са повече от общия брой на самоубийствата за 10-те предходни месеца.

Разбирате ли какво означава това?
Разбирате ли психичните поражения от Ковид 19?
Разбирате ли, че няма как и у нас нещата да не са и/или да не станат подобни на тамошните реалности?
Разбирате ли, че ни трябва Национална програма срещу психичните разстройства и страдания на българите вследствие пандемията и мерките ви против нея, които са много по-опасни за нацията отколкото коронавируса?
Знаете ли какъв е истинският брой на самоубийствата у нас заради Ковид 19 и каква е тенденцията при суицидните опити и при реализираните суициди?
Последен въпрос, кога ще ходите пак с джипката да гледате асфалта, канавките и мантинелите?

Навсякъде по света, г-н Ангелов, отчитат опасността от увреждането на общественото психично здраве и… вземат мерки срещу нея. Ясно?

И тъй като сигурно ще кажете: “Я па тоа! Кой си ти ве?”, да ви кажа с най-голяма скромност, че тази моя книга, която вие игнорирате, е преведена и се продава при голям интерес в други страни, включително и в САЩ, дето, що тъй ми струва, са доста по-умни от вас и по̀ си разбират от работата.

   Автор: акад. Петър Иванов

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.