Писмо до един Ролс Ройс, задомил се в сем. Домусчиеви, Bulgaria, първи коридор

Писмо до един Ролс Ройс, задомил се в сем. Домусчиеви, Bulgaria, първи коридор
30-08-2021г.
153
Гост-автор
Скъпи г-н Ролс Ройс, пиша Ви във връзка с… Историята е малко странна, но пък ще ви даде възможност да надникнете в кладенеца на българския бит и душевност. Някоя г-жа Кремена Проданова, пуснала във Фейсбук своя снимка до теб, скъпи Ролс Ройс. Хубава жена, с дълга рокля до отворената врата, за да се вижда и част от интериора, който – всеки ще го потвърди – заслужава да бъде видян.
 

В текст със заглавие „Кукловоди и шмекери. Ролс Ройс за послушните“, отнасящ се до други теми, наистина важни за страната: какво е задкулисие, кой се спотайва там, кой дърпа конците на политиците – споменавам и въпросната снимка, когато идва реч за олигарсите у нас. Там, защото съпругът на госпожата – г-н Кирил Домусчиев, е известен бизнесмен, председател на работодателска организация, притежател на футболен клуб, считан за близък на Бойко Борисов и затова определян от някои медии като олигарх. Нищо лично. Снимката – освен с твоята автомобилна неотразимост, хваща окото и с авторския текст на дамата: „Когато си послушен Прав си, няма препинателен знак „точка“ за край на изречението, но съдържанието е, което грабва, вярвам ще се съгласиш. Когато си послушен получаваш Ролс Ройс – така го разбрах. Но сигурно има и други тълкования, за които не се сещам в момента.

 

След като публикувах въпросния материал във Фрог нюз, г-жа Проданова, явно леко нервирана, написва втори текст в профила си: „Няма такава злоба…завис ще се разболеете бе хора. Сега го пуснете и това"

 

Ето, пускам го. И няма да се заяждам, че „зависТ“ се пише с „т“, нито за другите 4 (четири) правописни грешки. Дамата очевидно има слабост към Ролс Ройс, а не към българската граматика, което прави живота пъстър и вълнуващ в нейните очи и очите на нейната среда.

 

Дали мразя? Да, мразя комплексарите и чалгата във всичките й разновидности. И не завиждам.

 

Харесвам една друга история. Преди години в Холивуд започват снимки на филма „Пияница“ с Мики Рурк и Фей Дънауей. Режисьор е Барбет Шрьодер, а сценарият е на Чарлз Буковски. По-късно в своята книга „Холивуд“ Буковски пише, че Мики Рурк обещал да се снима, ако му осигурят Ролс Ройс кабрио за една вечер. Буковски адски харесвал актьора, с когото си падали по пиячката и да си говорят разни неща, затова помолил продуцента да изпълни ексцентричната прищявка. Когато супер автомобилът бил докаран, Мики Рурк се появил със свои приятели рокаджии и моторджии и вдигнали луд купон, като се катерили по лъскавата кола с ботуши, разсипали и кожената тапицерия, обливайки я щедро с бира и вино. И така цяла нощ. На другия ден Ролс Ройс-ът е върнат и веднага откаран на ремонт, струващ почти колкото нова кола… За протокола: Шон Пен също има пръст в тази история, съучаствайки с много бира, среднощни разговори и приятелство без завист.

 

.
Фей Дънауей, Чарлз Буковски и Мики Рурк по време на снимките на "Пияница". Ролс Ройс-ът е на ремонт...

 

Буковски, Рурк, Дънауей, Шрьодер и един уникален Ролс Ройс – история с луди хора, умеещи да правят луди неща със стил и да ги превръщат в изкуство. И като стана дума за стил: Жана Д'арк е имала стил, Исус Христос и той е имал стил, - твърди Буковски и кой съм аз да споря с него. Може би дори г-жа Проданова има стил, който обаче не е по силите ми... А ла Цвети Кирилова - президент, нещо от този сложен десен.

 

Г-н Ролс Ройс, добре дошли в България! Сълзи ли виждам в очите Ви? Фаровете, простете… Мъчно Ви е за онзи пострадал братовчед в Холивуд? Не? Радвате се за него? Тогава да не би…

   Автор: Огнян Стефанов, фейсбук

   Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.