Петролната жажда на великите сили се утолява с кръвта на сирийците

Петролната жажда на великите сили се утолява с кръвта на сирийците
23-01-2021г.
53
Гост-автор

Сирийско дете рови в боклуците, а отзад са окупираните от САЩ 90% от петролните и газови находища на Сирия. Американците, които в медиите създават впечатлението, че са много загрижени за сирийците, най-вече за сирийските деца, са отнели основния ресурс на страната против всякакви международни закони. Днес милиони сирийци, мъже, жени и ДЕЦА мръзнат от студ зимата, нямат транспорт и ток. От страна, която изнася, Сирия се превърна в страна с остър недостиг на гориво. Петролната жажда на великите сили се утолява с кръвта на сирийците. Унищожителните санкции, които наказват всяка страна, която търгува дори с медикаменти, оставя в мизерия всички в Сирия, включително онкоболни и деца.
Но разбира се, за западните медии и либералните инфлуенсъри е достатъчно да покажат нагласена сърцераздирателна снимка на дете, което си е вдигнало ръцете, слагат тъжната история, че си е ги вдигнало щото помислило, че фотоапаратът е било оръжие, с което да съберат сълзите, лайковете в мрежите и международните награди за журналистика. 
В такъв свят живеем вече, в който всичко е бизнес и възможност за пробив в кариерата. Истинските въпроси и проблеми, които трябва да се отправят, ги няма. Остава само ние, обикновените хора, да ги задаваме, за да може после цяла армада тролове да ни си изсипят и да доказват своята сервилност и послушание.

   Автор: Daher Farid Daher - Lammoth, фб

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.