Петър Волгин: Когато господарите изчезват, слугите стават дисиденти

Петър Волгин: Когато господарите изчезват, слугите стават дисиденти
12-11-2022г.
0
Петър Волгин

Някогашният голям началник в Би Ти Ви Венелин казал, че по време на началническия му период в медиата ГЕРБ му оказвали натиск. Сензация! Шок! Бомба! Едва ли някой би си помислил, че е възможно подобно нещо! Ако не ни го беше казал това Венелин, никога не бихме заподозрели, че от ГЕРБ са способни на подобни неща!
Хайде сега сериозно. А защо Венелин си стоя шест години началник, при положение, че му е оказван такъв натиск? Защо тогава не стана и не посочи Бойко с пръст, не го заклейми като "гонител на свободата на словото"? Имам отговор на този въпрос, а предполагам и вие, но е твърде нелицеприятен, за да го казвам на глас.  Въпросният Венелин ми прилича на онези хора, прекрасно интегрирани в системата на комунистическа България, които след 1989 г. се оказаха първи демократи и потомствени антикомунисти.
И още нещо. Венелин много искаше да оглави БНТ. И ако беше станал генерален директор, какво щеше да прави? Да се противопоставя на политическия натиск? Да защитава свободното слово? Едва ли. Щеше да прави същото, което е правил като шеф в БиТиВи - да изпълнява нарежданията, които властта спуска. А дали на власт са ГЕРБ, ПП, ДБ, БСП - за такива като Венелин това няма никакво значение. Те са просто изпълнители на поръчки. И когато господарите изчезват, слугите стават дисиденти. Тъжна история.

  

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.