Петко Георгиев: Диагнозата на държавата е разпад. Сега властта е в ръцете на гражданите

Петко Георгиев: Диагнозата на държавата е разпад. Сега властта е в ръцете на гражданите
21-06-2021г.
24
Гост-автор
Диагнозата на държавата е разпад. Сега, по изключение, властта е в ръцете на гражданите. Това каза по НТВ журналистът Петко Георгиев относно състоянието на страната и скандалите, които излизат за бившето управление.
 

Той се възмути, че въпросните скандали са с давност 12 години. Защити тезата, че нещата нямаше да са такива, ако на мястото си бяха следствието, прокуратурата и съда. „Диагнозата за разпад е, когато нещо се влачи 12 години“, допълни той.

 

По думите му, децата щяха да прокопаят с лопатки интерконекторната връзка досега.  „За да се подреди държавата,  трябва да има висок граждански и медиен контрол. Не трябва да се позволи да се затлачи системата. Сега е период на битка за интерпретациите. Информационното поле се доминира от кризисен пиар. Това е прицелено към колебаещите се хора, които досега са гласували за ГЕРБ. Когато фактите са неудобни, те не се опровергават, те се подменят с алтернативни факти. Един язовир кой го е източил?! От този батак трябва да се излезе.

 

Българската корупция е специфичен феномен. Тя ходи само по опозицията. У нас няма корумпиран политики. САЩ казват - ето това са хората. А службите искат факти. Защо им плащаме? Къде са тези служби, ако не могат 20 години да решат основен проблем на държавата?! Те са конструирани така, напълнили са се с такъв персонал и са под такъв контрол, че да не могат да го направят никога. Не може да се установи истината.

Политическата, законодателната и изпълнителната власт се държи от една партия през последните 10  години. Всъщност върховенство на закона няма. Затова биха предпочели хората да потърсят връзки, смята Георгиев.

Според него „пресоляването“ е и от двете страни. „Съотношението  е 2 към едно за ГЕРБ. Съотношението в медиите е 4 към 1. Кризисен пиар е: „Моето министерство, моите хора“. Е това нормално ли е?

Рядко, по изключение гражданите имат властта в ръцете си. Сега властта е в нашите ръце. Трябва да внимаване кой иска да я вземе. И хората да не вярват на евтини клишета и на пропагандни ходове“, посъветва той.

    Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.