Партиите в парламента започнаха да се озлобяват към българите в чужбина

Партиите в парламента започнаха да се озлобяват към българите в чужбина
19-05-2021г.
16
Иван Бакалов
В парламента не приеха да се гласува по пощата в Западна Европа и САЩ. Това решаваше проблема с българите там - по една секция за гласуване по пощата в посолства, консулства ще намали броя на секциите и опашките. Но, не го приеха, защото това нарушавало равното право на гласуване.
Сега ми пишат българи от Китай - ЦИК е изключил изцяло българите там от участие в изборите. Изключен е целият Далечен Изток (без Сингапур), цяла Южна и Централна Америка (вкл. Мексико, Бразилия и др.).
Значи, отказваме гласуване по пощата, защото нарушавало равното право на глас, ама можем да изключим българите в десетки страни от участие в изборите.
Партиите в парламента започнаха да се озлобяват към българите в чужбина, не искат да си имат главоболие да им уреждат гласуването.
Да, в други страни законът лишава от право на гласуване хората с двойно гражданство, хората живели над 5 години в чужбина и др. Но нашата емиграция е друга - хора, напуснали по принуда да си търсят хляба, поради закрита промишленост и селско стопанство.Преди всичко хора на наемния труд, гастарбайтери. Повечето се надяват да се върнат у нас. Да се върнат в обезлюдена България, в която няма работна ръка.
И партиите тук вместо да се загрижат за тези българи, да приемат санародниците си като равни, сиигурно ще приемат закони да поощрят внасято на работна ръка от Африка и Азия.
По гласуването на българите в чужбина си личи стремежът им като на българите у нас да променят нещо. Преди години гласуваха предимно за ГЕРБ, още нова партия с надежда да реформира. Като останаха излъгани от демагогия, кражби и злоупотреби, сега гласуват за "Има такъв народ" да отстрани ГЕРБ. Над 170 хил. гласа от чужбина се получиха на последните избори, през юни може да са по-малко, но по-важно е българите там да се чувстват като част от родината си.
Иначе полиците трябва да си внасят китайци, виетнамци, ганайци, за да има какво да управляват, че то тук икономика и хора не останаха.
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.