Парламентът се завърна в най-тъмното си време

Парламентът се завърна в най-тъмното си време
02-09-2023г.
0
Ружа Райчева

Парламентът се завърна в най-тъмното си време, отпреди 2020, когато депутати гледаха скрити зад перденцата протестиращите долу на улицата. Върнаха се в бившата сграда на Партийния дом, построен така, че да скрива, потиска и разделя. 

Журналистите са напълно отделени от депутатите и на практика вече не виждат какво се случва в парламента. 

Обаче да лайкнеш статус е по-лесно от това да подпишеш петиция. След като направих подписката за това обществеността отново да има истински достъп до депутатите, днес не един човек ми каза, че сме “мисирки” и си го заслужаваме. 

Отвратителното отношение към журналистите е много по-малко заслужено, отколкото докарано от политици като Борисов, които едновременно отчаяни се нуждаят от медиите и ги експлоатират, а същевремнно ги осмиват. 

Тази петиция е важна не заради медиите, а заради вас - хората, които четете и се интересувате. В парламента има народни представители - би трябвало да са там за вас. Ограничаването на достъпа до депутатите в парламента засяга хората, избирателите, не само журналистите. 
Може да ни наричате мисирки, да ни обиждате, но ние сме хората, които ви разказваме, които пишем, които показваме и отразяваме това, което в крайна сметка стига до вас. Нима това е маловажно?

Прикачвам подписката в линк отдолу. 
https://www.peticiq.com/412380

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.