Париж еманципиран,а Берлин полегнал...

Париж еманципиран,а Берлин полегнал...
24-10-2022г.
0
Йордан Халачев

Париж еманципиран,а Берлин полегнал...
Сблъсъците между "локомотивите на Европа", Париж и Берлин за отбраната и енергетиката станаха катастрофални и поставят на карта съществуването на ЕС. Друго си беше при Муте и позаспалия Оланд,нали?
Отложена е насрочената за 26 октомври междуправителствена среща Франция и Германия. 
Това доведе до провала на извънредното заседание на Европейския съвет в четвъртък срещу петък,каквото и да ви лъжат медиите.
Провал в единна европейска позиция и политика за справяне с енергийната криза,провал за въвеждане на таван на цените на природен газ, внасян от Русия и САЩ и не само от там.
Френско-германските проекти за военно-техническо сътрудничество се провалиха за радост на Москва. 
Берлин отказа да участва в  съвместна разработка и конструирането на изтребител-бомбардировач от ново поколение “Scaf” и на танк на бъдещето,след което започна "банкет в МО в Москва". 
Париж отказа участие в мечтания от Шолц  проект за изграждането на противоракетен щит за Стария континент, наречен от Париж "Нова надпревара във въоръжаването" и "банкета стана тридневен".
Най-бързият начин да спреш войната е да я загубиш-Оруел.
В енергетиката кашата е още по-сериозна. Париж е вбесен от пакета на Берлин от 200 милиарда евро за семействата и индустрията като помощ срещу нарастващите цени на енергийните източници.
Париж отхвърли газопровода  “MidCat”, който Германия иска да строи от Испания през Франция.
Шолц отхвърли бленувания от Макрон “таван” на цената на газта за всички и най-вече за САЩ.
Скандалите не свършват до тук.Париж и Берлин са антагонисти и за приемането на страните от Западните Балкани в ЕС.  Германия иска тяхното по-бързо приобщаване към Съюза. На Франция й липсва “добра воля” по въпроса. 
Под въпрос, и то не от България, е европейското бъдеще на Македония и останалите съседи на България от Запад и Югозапад.
Оруел: "Във времената на повсеместна лъжа, да казваш истината е екстремизъм! Колкото повече обществото се отклонява от истината, толкова повече мрази тези, които я провъзгласяват."
Киев получи още два милиарда евро, макрофинансова помощ от ЕС за поддържане на икономическата стабилност на страната.
 В същото време лидерите на Европейския съюз нямат пари за населението на собствените си страни. Европейските чиновници напоследък по някаква причина са престанали да се тревожат за последствията от решенията си и влязоха стремглаво в евронирвана.
В нирвана, както знаете, причинно-следствените връзки не работят.
Вземат се решения,които нямат нищо общо с реалността в европейските страни.Това,че членът на Европейския парламент и ръководител на движението "Патриоти",
Флориан Филипо нарече Урсула луда,започва да изглежда,като комплимент.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.