Палми Ранчев: Кубрат Пулев беше равностоен на световния шампион, но боксира в стар руски стил

Палми Ранчев: Кубрат Пулев беше равностоен на световния шампион, но боксира в стар руски стил
14-12-2020г.
11
Гост-автор

"В психологическо отношение Кубрат беше готов да даде всичко и беше отрязал всички пътища за отстъпление. Той беше равностоен на световния шампион." Така коментира боксовия мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа Палми Ранчев, бивш треньор на Тервел Пулев (брата на Кубрат), поет и писател.

По думите на Ранчев Кобрата боксира в стар руски стил от 70-те години, който е носил успех на много българи, но в аматьорския бокс:

"В аматьорския бокс този стил на дистанция и с десни прави и леви прави. В професионалния бокс не можеш да задържиш противника си 12 рунда на далечно разстояние".

Кубрат няма вина, подчерта Ранчев и добави:

"Той така е научен на този стар руски стил. Със стари руски оръжия играе срещу модерното въоръжение на комплексен боксьор, какъвто е Антъни Джошуа".

Според Палми Ранчев Кубрат Пулев не е бил наясно с възможностите си, че с този стил не може да издържи 12 рунда. Той уточни обаче, че тактическите неща в играта на Кобрата е трябвало да бъдат преценени и от хората около него, от щаба му:

"Проблемът е, че в техническо отношение не са го подготвили".

"Тълпата е безмилостна. Рингът е ешафод за губещия. Нокаутът е малка смърт", заяви Ранчев по повод на коментарите за загубата на Пулев.

 Източник: epicenter.bg

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.