Как се плаща парно с порно

Как се плаща парно с порно
27-12-2011г.
164
---

Продуценти си ловят "зайчета" в интернет
За много хора парно и порно не са просто пароними. Особено, ако с едното си плащат сметките за другото. У нас този начин на препитание набира все повече последователи.
Според последните статистически данни световната порно индустрия е в криза. Разбира се, кризата засяга основно количеството продукция, но не и хонорарите на актрисите. Затова и все повече продуценти на филми за възрастни насочват вниманието си към страни, в които жените са естествено красиви, достатъчно сексуално разкрепостени и нямат много прилични доходи.
В България продукцията и постпродукцията на порно филми е забранена със закон. Наказанията са ефективни. Въпреки това, ако напишем в Google "търся момиче за порно филм" ще се натъкнем на десетки пикантни обяви. Ако пък ги проучим се оказва, че повечето са публикувани от мъже, които си търсят лесна, евтина и неангажираща компания. Има обаче и обяви, които звучат сериозно и финансово съблазнителни.
Оказва се, че у нас изискванията, за да станеш част от професията, нямат нищо общо с тези в Холивуд. За начало и първи кастинг са нужни само две снимки – в цял ръст и в анфас. Изпращат се по имейл, заедно с контакти за обратна връзка. Ако кандидатката няма неприятни белези, но има желание за секс пред камера, значи е наполовина одобрена. Няма изисквания за височина и килограми, защото съществуват жанрове като BBW (еротични филми, в които участват жени с наднормено тегло). Все пак крайният потребител трябва да остане доволен, а клиенти/фетиши всякакви. Порното в този смисъл се оказва толерантен бизнес, който се грижи и купувачът да е щастлив, и актрисата да е добре платена, и продуцентът да е на печалба.


Най-известната италианска порно звезда
Чичолина със сигурност няма проблем
със сметките за парно
Снимка: ЕПА/БГНЕС


Цялата информация, с която разполагам е плод на личен опит - а именно: регистрирах се в уеб сайт за модели и зачаках да завалят предложения. Не бях потърсена нито за фотосесия, нито за ревю. Успях обаче да създам виртуални приятелства с други "търсещи работа" момичета от сайта. Не всички имаха моя неуспех. Една от потребителките постоянно говореше за големи хонорари и снимки в чужбина. От дума на дума ми стана ясно, че фотосесиите на бельо не включват бельо или поне не стандартно такова. Клиповете, за които тя говореше, се оказаха филми, забранени за лица под 18 години. За да се стигне до заснемане на филм и хонорар, продуцентът трябва да пробва моделките не пред обектива, а в кревата. Според виртуалната ми приятелка в кюпа има място за всички желаещи и тя с удоволствие ми обясни схемата за кандидатстване за работа. Изпратих снимки и зачаках обаждане. Продуцентът сам трябва да се свърже с кандидат-актрисите. За да не загубя единствената връзка с индустрията, поддържах редовно връзка с момичето от сайта. След като тя беше убедена, че аз съм решена да се пробвам, измисли план как да ме представи на "шефа" (така нарича порно продуцента си).
Накрая телефонът звънна - скрит номер и глас на непознат мъж отсреща. Не се представи, но каза, че има номера ми от Зоя и може да се срещне с мен. Противно на очакванията ми около час разказвах „историята на живота си" . Той отклоняваше всичките ми въпроси с мотива, че аз съм на кастинг и той трябва да разбере какво харесвам, какво би ми паснало, как ще се чувствам най-комфортно по време на снимките. Иначе той беше представителен сериозен мъж на средна възраст, който се държеше делово и сдържано. Като по бизнес. По добре изпитаната схема с кастингите ме отпрати, като обясни, че ще е доста зает и ще се обади идната седмица. Тогава щял да ми разкаже какви са неговите изисквания и ще прецени за какви роли бих била най-подходяща. Накрая ще разбера и какво е заплащането.
Но понеже човекът изглеждаше сериозен, а така и не върна обаждане, проучването на порно продукцията в България продължи през момичето от сайта за моделки. Оказа се, че Зоя работи само това. Снима се в еротични филми, клипове и фотосесии. Казва, че получава хонорари, които не би могла да си докара от никаква друга работа в България. Не я притеснява, че продукцията на розови филми е забранена у нас понеже досега не е чувала някоя актриса да е била законово наказана. Ако въобще има потърпевши, то това са самите продуценти. Зоя сподели, че сексът, който прави по време на снимки, е истински, няма преструвки. Присъства цял снимачен екип. В последните месеци обаче се налага да снимат малко по-нестандартни сцени - стандартен секс в двойка между мъж и жена никак не е за предпочитане. Зоя обяснява това с финансовата криза и необходимостта продуцентите да измислят нови и нови неща, за да изкушат клиента да харчи за порно. Редовните сцени при нея са в стил оргия - тя и още трима-четирима мъже, задължително поне един цветнокож. Актрисата обяснява, че бройката не трябва да плаши другите желаещи да станат част от бранша момичета, защото всяка сцена трае не повече от 5-10 минути. След това екипът се събира на оперативка и обсъжда следващите пози, а техническият екип подрежда осветлението, сменя обстановката и прочее филмов процес. Иначе снимките могат да продължат от ден до седмица, но пък после може да почива цял месец.
Снимките се случват и в България, и в чужбина. Участват актьори от различни националности. Продукцията не се разпространява у нас, тъй че Зоя е спокойна, че родителите й никога няма да разберат с какво се занимава. Тя признава, че за по-хубава работа на тези години не е и мечтала - лесна, приятна, свързана с пътуване и много доходна. На нея тази професия й носи и бонус - удоволствие. Оказва се, че сексът, дори по работа, може да е задоволителен - да доставя освен материална обезпеченост и ендорфинни приливи. Изобщо слушайки я, човек може да й завиди за работата и за липсата на предразсъдъци. Иначе тя казва, че в България няма много порно продуценти, но ако едно момиче е решило, че иска да се развива в този бранш опциите са много - може да стане виртуална платена съблазнителка, може да се свърже с компания в чужбина (например в Будапеща), може да пише до всички обяви в българската мрежа и е убедена, че поне една от десет ще е истинска. Ако кандидатката също е истинска, няма как да не получи работата. А получи ли я, хонорарите й ще зависят само от амбициите й, от прага на поносимост и хоризонтите на разкрепостеност.
Продуцентът явно затова не ми върна обаждане - не изглеждам достоверно - готова на всичко. И не съм - понеже в България дори порно представите ни са объркани - хем цифровите телевизии излъчват денонощно няколко канала за възрастни, хем правенето на пари от това е забранено със закон; хем българите се "радват" на зайчетата на Хю Хефнър, хем ако разберат, че някое от нашите момичета заработа от същото, я обявяват за долнопробна. Омагьосан кръг и нерегламентирани трудово-правно-морално-емоционални отношения , за които сигурно са дорасли само няколко находчиви БГ бизнесмени, няколко връстници на демокрацията и Зойчето. Обаче държавата и гражданите не са - не са готови да признят, че това, което гледат по телевизията след полунощ не е съвсем престъпно. А ако е, то май всички сме съучастници в това престъпление...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.