Европа на Ердоган

Европа на Ердоган
16-03-2017г.
8
Владимир Мицов

По повод на новината за изкаването на турския външен министър, че Европа я очакват свещени войни, коментар на Владимир Мицов:

Да припомням ли как Европа и САЩ сринаха едни държави, които изобщо не заплашваха Европа (и САЩ)? 
Да припомням ли коя натовска държава изпрати танкове, авиация, артилерия и т.н. срещу градове, населени с определен етнос, на собствена територия, и срина тези градове? Като за тия неща, няколко негови "колеги" от Африка и Близкия Изток получиха урок по демокрация.
Да припомням ли как по подобни обвинения, САЩ (и Европа) сринаха Сърбия (и после нямаше никакъв проблем Косово да се отцепи, без референдуми и нищо)? После Ирак (макар, че там омешаха обвиненията с едни ОМП). В Либия също уж "режимът смазвал едни бунтовници" и "отбранителното" НАТО отиде и срина режимът, барабар с цялата държава (и до днес не могат да сложат тухла върху тухла, щото нон-стоп се трепат).

А сега братче, "натовска" държава говори как Европа я чакали "свещени войни", обвинява водещите държави в ЕС във фашизъм и нацизъм, открито плаши със заливане с нелегални имигранти и т.н. и т.н.

И славната Европа мълчи като пукал и се радва, че в Холандия "победили популистите". Ми те нека непопулистите продължават с малоумията, то може и да не се наложат следващи избори (и в Холандия).

Султан Ердоган може и да не ги разреши.

"Всички имат еднакъв манталитет. Накъде отивате? Накъде отвеждате Европа? Започнахте да разрушавате Европа. Влачите Европа към бездната. Свещени войни ще започнат скоро в Европа", предупреди Чавушоглу.

 

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.