„Да върнем България на българите” или „България на българите”!

„Да върнем България на българите” или „България на българите”!
11-06-2015г.
117
Димитър Павлов

Два графита, които всеки е виждал. Обикновено се виждат по първите етажи на панелни блокове. Чат-пат се срещат и по псевдо националистически прояви. Вдигат самочувствието. Може би. Вдигат адреналина. Може би. Вдигат напрежението. Може би...

„Да върнем България на българите”.

Написано с черен спрей върху балкона на първия етаж на блока, в който живея. Написано е скоро, защото апартаментът е саниран. А надписът е пресен. Върху прекрасно бяла мазилка.

„Да върнем България на българите”.

Липсва ми само дъх на ракия, примесен с оцет и миризлив мъж с потник, който вие върху маса покрита с вестник и нарязана накриво сланина.

„Да върнем България на българите”.

Хубаво де, ама на кои българи бе, батко ?! На кои ?! И кой я е взел от тия българи ?! Никой.

Да върнем България на българите.

На тези българи, които не я искат ли ?! Защото излиза, че всички други искат тая България, но не и българите. Те са вдигнали ръце от нея. Искат я цигани, турци, руснаци, някакви четвърти, пети, шести и прочее.

Но българите не я искат тая страна. И това е очевидно.

Тогава на кой ще я връщаш бе, батко ?! На кой. На българите, които изчезват оттук, щот не я искат или на българите, които стоят тук, и пак не я искат.

На кой ?!

И, ако някой иска тази България, защо вече 30 години не си я вземе. Явно надписите се пишат от тези, които са си я взели. Защото иначе няма никакъв смисъл.

България на българите. На тези българи, които ще те напсуват, задето си спрял на знак стоп, ще спукат гумите ти с пирон, щот мястото пред блока е тяхно, бият децата си, бият жените си, бият кучетата си, карат мъртво пияни, крадат от себе си, не плащат данъци, не плащат ток, не плащат нищо, но реват, че са дискриминирани, на кои българи да я върнем точно ?!?! На кои?

Някой, ако може да ми отговори, да напише графит под този, който стои на нашия блок.

Моля ви.

Щот не мога да разбера. Как така някой иска да връща нещо, дето не е взето, на някой дето не го иска.

Благодаря ви. 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.