Стени и огради!

Стени и огради!
11-11-2014г.
52
Ангел Джамбазки

Автор: Ангел Джамбазки

25 години след падането на Берлинската стена видео-хрониките, снимките и спомените от 09.10.1989 още предизвикват анализи, мисли и коментари. И ще предизвикват, разбира се, поне докато времето и историята не дадат трезва и обективна оценка на събитията, които безспорно промениха света и живота ни в частност преди 25 години.

Годишнината съвпадна с опита на „стотина младежи“ (по Иван Бедров) да разрушат „стената“ или „оградата“ по протежение на част от южната ни граница, сухоземната граница с Република Турция.

Така е по-известно защитното съоръжение, изградено, за да възпрепятства нелегалнато преминаване през държавната ни граница. Въпросните „младежи“ бяха представени от ултралибералните трубадури, както и от журналисти, чиято позиция следя и уважавам, като „деца на цветята“, дошли да си направят един „пърформънс“, един мирен „хепънинг“ по граничната бразда, след което вероятно да си устроят вегън-пикник на моравата пред нея.

Само дето „безвредните“ и „безобидни“ нео-хипита се бяха снаряжили с арсенал от инструменти - резачки, клещи за тел, секачки, флекс (!), бинокли, маски, карти, указания, с които спокойно можеха най-малкото да се опитат да повредят съоръжението, вероятно повреждайки и себе си.

Изгледайте и мотивационното им видео - има сериозна подготовка и сериозни указания. Историята с „хепънинга“ и „пърформънса“ я измислиха в движение, когато в медиите се вдигна шум и, когато МВР ги посрещна на Калотина, и ги съпроводи по целия им път. Когато разбраха, че няма да мине този номер.

Оставяме политическите им убеждения, изобщо не ме интересува антифашисти ли са, зелени радикали ли са, смесица от двете ли са или са просто обикновени тревари с желания за политическа изява. Определено са тежко объркани, да не кажа увредени, от либералния фашизъм, с който са си натъпкали главите. И от това, че изобщо нямат никаква представа за действителните цели на тези, които избутват вълната от нелегални мигранти в Западна Европа. Защото не са и чували, и чели за „акънджишките“ отряди. Уверен съм, че ако МВР не беше уведомено и, ако не бяха взети мерки, децата на цветята със сигурност щяха да направят опит да разрушат част от заграждението. Дали и колко щяха да успеят, това е друг въпрос.

Чудно ми е какво е в главите на тези хора, които очевидно твърдят, че трябва да приемем в дома си всички нелегални мигранти, които пожелаят да дойдат. Как си го представят организационно, финансово, културно и политически?! Вероятно никак, честно казано. Даже не поставям въпроса, как би постъпила граничната охрана на САЩ, ако тази същата група бе опитала, не да разруши, а само да доближи, размахвайки секачи и флексове, „защитното съоръжение“, построено между САЩ и Мексико.

Или пък аналогична ситуация – тази същата група и нейният „пърформънс“ срещу стените, изградени от държавата Израел в ивицата Газа. Там са стени, не са огради. С кули и картечници по тях. Как ли щеше да реагира армията на държавата Израел, как мислите? Дали щеше да подпомогне „пърформънса“? Тук е мястото да спомена, че напълно подкрепям предполагаемата от мен реакция. Друг въпрос ми е по-важен - разрушаването на нашата ограда, както и на тази между Република Гърция и Република Турция, има далеч по-голямо значение. Междудругото, оградата между двете членки на НАТО е бастион в сравнение с нашата, построен по протежение на цялата им сухоземна обща граница. Да сте чули някой да поставя под съмнение или да отрича правото на натовска Гърция да охранява границата си с натовска Турция? Цели се не само разрушаването на защитните съоръжения на България и Гърция, цели се разрушаването на цялата система за сигурност на България, Гърция, Италия, Испания, а от там и на целия ЕС.

Според тези хора и съмишлениците им би трябвало да приемем в домовете си всеки пожелал да се пресели там. Вече не говорим за сирийски бежанци, забелязахте ли? Политическата нестабилност, последвала организираната от американската администрация „Арабска пролет“ разруши държавността в Либия, Египет, Сирия, Ирак. Продължават кръвопролитията в Палестина. Тази ситуация, както и настъплението на Ислямска държава, предполагат цунами от нелегални мигранти по южните граници на ЕС. В добавка – хроничният недоимък, паниката от ебола, Боко Харам… и още и още.

Забелязахте ли, че цялостната ситуация в Близкия изток е коренно променена? Че вече имаме две нови държави в региона: полу-независимият Кюрдистан, лелеян от милиони кюрди, на територията на Ирак и Сирия и чудовището Ислямска държава.

Ислямска държава, която внася и изнася главорези из цяла Европа. Ислямска държава, която насилва, мъчи, изнасилва, разстрелва, продава хиляди християнски, кюрдски и язидски мъже, жени и деца в духа на най-добрите традиции на османското нашествие? Пред очите на целия свят. Ислямска държава, която е въоръжавана, организирана, всячески подпомагана от Турция, именно като противовес на Башар ал-Асад и свободен Кюрдистан. Ислямска държава, която набира своите западни джихадисти именно и основно из джамиите в Западна Европа от Кьолн до Уелс ? Ислямска държава, която има основната полза от премахването на защитните съоръжения и политика на Европа и от превръщането й в разграден двор. Ислямска държава, която има основен интерес и полза от свободното движение на джихадисти и техните оръжия и капитали.

Доста извратен прочит на теорията за основните права и свободи в ЕС, нали ? Кой има полза от тази толкова самоубийствена политика, проповядвана от левите-антифа-зелени-хипита? Не е тайна, че от години част от т.нар. „зелени“ в Западна Европа, по-конкретно във ФРГ, са подпомагани организационно и финансово от мюсюлмански фондации и организации или директно от Република Турция. Не е и особено трудно да се провери и установи, че електоралният възход на партии на „зелените“ в Западна и особено в Северна Европа се дължи и на мюсюлманските гета и анклави, които се оформят там. Все едно да твърдиш, че нашенските цигани, гласуващи за ДПС, са убедени либерали. Връзката вече не е само зеленото знаме на исляма. Искат или не искат, волно или неволно „зелените“ работят в полза на черното знаме на Ислямска държава. Връзката е политическата полза на Турция от радикална мюсюлманска инвазия в Западна Европа под нейн контрол.

От десетилетия ислямистите Ердоган и Давутоглу следват неоосманистката си доктрина. Която предвижда възстановяването на политическото и икономическото влияние на Турция в границите на някогашната Османска империя. Само да напомня, че и ние сме в тези граници. От години Турция претендира да е говорител, защитник и представител на мюсюлманите в Европа.

Къде е най-голямата турска диаспора? В Германия, разбира се. Не чух никой да коментира появата и наличието на доброволни ислямски патрули по границите на компактните мюсюлмански общности в редица германски градове. Те засега само обикаляли нощем и „съветвали“ мюсюлманските младежи, че нощният живот е несъвместим с принципите на „Шарията“. „Засега“.

Българските противници на защитното съоръжение и на правото на България да контролира границата си са доста объркани в „аргументите“ си „против“ съоръжението и „за“ хипи-пърформънса. Веднъж твърдят, че „оградата“ е прекалено къса и не спира никого. Добре, значи, за да е ефективна, трябва да се довърши. Тук съм съгласен. Трябва да се доизгради по цялото протежение на сухоземната ни граница с Турция. След това оградата била пазила много повече Германия, отколкото България. Сякаш това е лошо. Оградата трябва да пази граница на НАТО. Шенгенска граница. Освен да я махнем, да спрем граничния контрол и да залеем Германия с нелегални имигранти? Които пък после ще ни върнат тук в България, защото където влизаш – там оставаш.

Кой губи от нашествието на неустановени по брой нелегални мигранти, част от които с неустановени намерения. Ние. Ние българите, ние европейците.

Защитното съоръжение по българо-турската граница, трябва да бъде изградено по цялото и продължение, заедно с цялостната държавна и европейска политика по темата нашествие на нелегален ислям и нелегална миграция. България има правото и задължението да охранява територията си. И тук не говорим само за „ограда“ или „стена“. Говорим за нуждата от последователна българска държавна политика по въпросите на нелегалната миграция и за заплахите, които поражда пряко за нас ситуацията в Близкия изток. Говорим за обща европейска политика за възпиране на нелегалната миграция и борба с радикалния ислямизъм и за европейска солидарност при разпределение на тежестите на държавите членки в ситуации на бежански вълни. Това повтарям вече месеци на ред и в Европейския парламент.

Ако някой бяга от война, спокойно може и трябва да потърси убежище и да се яви на който си поиска български граничен КПП.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.