От Перник с претенции!

От Перник с претенции!
25-05-2012г.
46
Надя Теодосиева

Или - вълкът козината си мени, а крокодилът - никога

 

MISS Тоца Пернишка
Претенцията. Претенцията, която преди ’89-та беше признак на не много добро възпитание, днес, в демократична България се е превърнала в лайтмотив в поведението на ново излюпилите се известни. Известни с това, че са известни. Конкретната персона, която онагледява чудесно темата всъщност нещо е направила – през две хиляди и някоя година стана носителка на титлата Мис България (и се популяризира с прозвището Мис Крокодил). Безспорно тази жена успя да привлече вниманието към себе си с неспиращи жълтички скандалчета. А всичко започна с коронясването, когато Антония Петрова единодушно беше обявена за грозна. Няколкото и доброжелатели (близки и роднини) побързаха да балансират ситуацията и я промотираха като интелигентна. А Тоца си остана перничанка с кофти прическа и огромна ПРЕТЕНЦИЯ.


Този текст няма цел да обижда Миската. Целта е само да се аргументира недолюбването към балканската претенция. Този текст нямаше да види бял свят, ако поведението на Мис не ескалира от опит да се представи първо като най-умна, после като най-скандална и накрая като най-булка. Първите две ги разбираме – те са своеобразна защита от нападките на хората с очи. Казваш, че си умна, за да спрат да те обиждат на „грозна”, после казваш, че си скандална, когато не спират да критикуват нелицеприятната ти поява в публичното пространство.


Ама защо й беше да се рекламира като булка?! Конспиративна теория на запознати с случващото се в нашенския хайлайф твърди, че сватбата на Тоца е просто помпозна фотосесия, заснета с нейния ту бивш, ту настоящ любим от руски произход. Самата Мис обясни изненадващото бракосъчетание като финт за пред жълтите вестници – пазела любовния обет в тайна, за да може сама да реши кога да съобщи събитието. Затова и отишла със своя Александър тайно в Москва, събрали много важни гости (без родители от Перник), купили кралски пръстени, яли, пили и се веселили, променили фейсбук статусите си на „married”. Всичко това отразиха публично в няколко фотоси в списания и социални мрежи... Безспорно има съспенс – поне софрата с братушките да бяха щракнали веднъж за достоверност. Ама нейсе – така е решила Антония Петрова да саботира работата на жълтите завистници, така направила.


Иначе от кухнята на медиите освен непрекъснати нападки към умната и красива Мис се твърди, че ако е трудно да поканиш за интервю Папата, малко по-трудно е да уговориш наша Тоца. Защото – „много работи и то в юридическа фирма, не може да говори по телефона до пет следобед, в последния момент й изникват пътувания до топлите и скъпи страни. И накрая, когато има един свободен час за интервю се отказва, заради потенциални провокации, провокирани от заглавия в жълтите вестници, свързани с отвличането и (от  настоящия и съпруг) или носенето на естествени кожи с косъм...”
„Снобско от Перник” е смешно словосъчетание. Но само когато случаят е единичен. Когато географските ширини изобилстват от хора, които искат да ги дават „по телевизора” и да ги дъвчат в жълтата преса става тъжно и зловещо. Зловещо по пернишки...

Очаквайте продължение! Никоя звездна претенция не е застрахована от публикуване в lentata.com

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.