Невъзможна любов или „за него... направил бих всичко”

Невъзможна любов или „за него... направил бих всичко”
10-01-2012г.
13
---

„Продавам каквото може да се продава – бъбрек, костен мозък, кръв … всичко което може да се продава! На 25г. съм, жив, здрав, пуша само, не пия, 0+ съм и така! Трябват пари спешно, ще спасявам друг живот! 0887****58 – 24 часа на линия съм така, че сериозни хора да ми звънят по всяко време! Това е сериозно да отбележа! Лице за контакат: Феро Телефон за контакат: 0887****58”


Така изглеждаше обявата в оригинал, която ни доведе до Феро. Той я беше разпространил в почти всички възможни за това сайтове и изглежда отчаяно се нуждаеше от помощ. Може би всеки трезвомислещ човек, прочел тази обява, би се зачудил какво толкова може да се е случило, че един здрав мъж на 25 години, в разцвета на своята младост и живот, е тръгнал да си продава органите и кръвта, да се отказва от собствения си живот, за да спасява нечий друг. Може би заради негов родител или близък роднина, който е тежко болен. А може би заради Любов?!

Всичко започва преди 4 години, когато 23-годишният Ферад и 19-годишният Радослав се запознават чрез техен общ приятел. Радо е от София, а Феро от Шумен, но това в никакъв случай не успява да попречи на техните срещи и мигновено разпалилата се помежду им любов. Преди да се срещнат и двете момчета не са имали интимен опит с мъже, но взаимното чувтсво се оказва толкова силно, че и двамата захвърлят предразсъдъците. В началото разстоянието е единствената пречка. В последствие се задава и по-голямо препятствие - родителите. Въпреки всичко след многото навъртяни километри от София до Шумен и обратно, двамата решават да заживеят заедно. За целта избират апартамента на Ферад в Шумен. Без да му мисли много, Радо се решава, събира багажа си и тръгва да сбъдва любовта на живота си. Ферад се грижи за семейния бюджет, като заработва от преинсталация на компютърен софтуеър, а Радо получава пари в плик от баба и татко. Те помагат, но са категорични в отказа си да приемат връзката на сина си с момче. В продължение на 3-годишното му съжителство с Феро, те всячески се опитват да го накарат да се прибере вкъщи. Докато един ден, на 13 юли миналата година, бабата на Радо пристига разярена в Шумен и с помоща на полицията успява да върне внука си обратно в София. Проблемите на Радо обаче далеч не спират до взаимоотношенията му с роднините. Още докато е дете, той претърпява многократни операции на капачките на коленете и на стомаха. В следствие на манипулациите е отстранен един метър от червата му. В резултат на приетите силни медикаменти и стреса, който в последствие преживява от загубата на майка си, Радо започва да губи и зъбите си. Те се рушат и да падат и на 19 години Радо има 3-4 свои зъба, останалите седем са некачествена протеза. Тези лични проблеми и недъзи успяват да попречат на самочувствието и усмивката на Радо, но не и на силната любов, която Феро изпитва към него. Ферад е толкова амбициран в желанието си да помогне на приятеля си, че е готов на всичко, за да му върне пак усмивката. В опитите си да намери пари за зъболекар и хубава протеза, Ферад среща много трудности, които го довеждат до крайното решение – да продаде бъбрека си. Тъй като това не е законно в България, той решава публикува обява в интернет. Оставя телефона си за контакт и подчертава, че е напълно сериозен в намеренията си. Но за да бъде сигурен, че с тази крайна мярка ще пожъне успех, той решава не само да разпространи обявата във всевъзможни сайтове, но и да добави и други органи за продан – „костен мозък, кръв и всичко, което може да се продава. Трябват пари спешно, ще спасявам друг живот!”. След като екипът ни прочете тези потресаващи редове, веднага набрахме посочения телефонен номер. Свързахме се с Феро. Той беше изключително развълнуван и щастлив от факта, че искаме да му помогнем. Скоро след това двамата влюбени отказаха да се срещнат с наш екип. Причината – страхът от бащата.

В последвалата кореспондеции с Феро, стана ясно, че Радо е бил системно тормозен от баща си. Доста често се е случвало да му посяга физически, заради това, че е различен. В последния ни разговор Феро каза:

„Говорих до сега с Радо по телефона. Притесни се, развълнува се и каза, че ще си помисли, като това ще си помисля значи: страх ме е от това какво ще каже татко. Но все пак тоя му татко е време малко да си смъкне гордостта защото неговата гордост няма да управи зъбите на сина му. Аз съм готов на всичко, за да върна усмивката на бебчето ми. Дори, ако трябва да отида на северния полюс, да се съблека гол и да ходя по улиците или да се изправя пред цяла България и да кажа, че го обичам. Но не мога да си позволя да му се случи нещо лошо. Разбирам страха му. Той ми е всичко и затова си го пазя. По-скъп ми е дори и от собствения ми живот. Няма да правя историята ни публична, за да не му навредя. Съжалявам. Ще си продавам бъбрека.Сбогом.”
 


Не ни се гадае какво се случва с двете момчета в момента. Отчаяната обява все още витае в интернет пространството. Ще опитаме след още малко време да се свържем отново с момчетата. За да разберем е ли наистина любовта по-силна от всичко...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.