Отворено писмо до журналистите от майката и баба на убитите Дарина и Никол

Отворено писмо до журналистите от майката и баба на убитите  Дарина и Никол
21-05-2021г.
34
Гост-автор
Отворено писмо до всички журналисти!
Да цитирам и аз нещо в допълнение от мотивите, защото друг коментар за момента не желая да изразявам!
" Отивайки в апартамента находящ се в Надежда, той взел законно притежаваното от него оръжие НЕ С ЦЕЛ ДА УБИЕ ДАРИНА, а както предходни дни е търсил някакъв вид близост с нея, посещавайки я в апартамента, подарявал й е цветя, така и в инкриминирания ден, същият е взел огнестрелното си оръжие, с което той ИСКАЛ ДА ПОКАЖЕ СВОЯТА МЪЖЕСТВЕНОСТ, СИЛА, НАДМОЩИЕ"
От кога уважаеми съдия Коев, тормоза, заплахите, обсебването и преследването са признаци на МЪЖЕСТВЕНОСТ, СИЛА И НАДМОЩИЕ?!
Скоро няма да се справи страната ни нито с домашното насилие, нито с убийствата!
И още нещо: " Вещите лица КССПЕ: В.А. не изпитва вина за извършеното деяние, нито изразява съжаление за случилото се, включително за трагичната смърт на собственото си дете!"
Според мотивите на съдия Коев, той изразил разкаяние и съжаление за стореното и това е смекчаващо вината обстоятелство!
Вещите лица:" Характерни за него са повърхностна и незряла емоционалност, незрялост на съждението, експанзивност на емоционалното реагиране, егоцентризъм, самонадценяване, неспособност за извличане на поука от собствения си негативен опит, НОПОДАТЛИВОСТ НА КОРЕКЦИЯ, което води до трудности в интерперсоналните отношения и ограничен набор от стратегии за ефективно решаване на проблемни ситуации. ..... егоцентричен и обидчив, равнодушен към преживяванията на другите хора. .....пренебрежение към социални норми." И заключва уважаемия съдия:" При него са налице базисни поправителни ресурси с оглед на които според настоящият съдебен състав?! целите на наказанието могат да бъдат постигнати с по- леко наказание.... В.А. разполага с личностов ресурс, който може да бъде добра изходна позиция за УСПЕШНО КОРЕКЦИОННО ВЪЗДЕЙСТВИЕ и разгръщане на същия!"
Няколко въпроса:
1. Дали всички жени, включително бившите две тормозени приятелки, в България са приемлива жертва според съдия коев?
2. Дали подобно поведение, като на викторио, отговаря на изискването за съразмерност и обективна обусловеност, както и за съразмерност на използваните от него за постигането за целта средства, за да може да бъде основателно приложен института на смекчаващите обстоятелства, както е било сторено от съдията?!
Имам и други въпроси, но тях ще ги отнеса където е нужно, когато му дойде времето.
Чл.1, ал. 1 от НК гласи " Наказателния кодекс има за задача ДА ЗАЩИТАВА от престъпни посегателства личността и правата на гражданите и цялостния установен в страната правов ред!"
Дали?! Аз не разбрах, а вие?
 
    Автор: Ваня Министерска, фейсбук

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.