ОТВОРЕНО ПИСМО До Дядо Мраз

ОТВОРЕНО ПИСМО  До Дядо Мраз
23-12-2020г.
10
Гост-автор
Скъпи Дядо Мраз,
Това е последното ми отворено писмо за годината и реших да пиша до теб, а не до оня измислен дядо на Кока-Кола. Понеже изобщо не съм бил послушен, няма да искам нищо за себе си. Но ще те помоля да донесеш по един подарък на няколко наистина кротки, изпълнителни и послушни деца на родината ни.
Първо, донеси нова глава за каскета на главния прокурор Гешев. Главата, която има, вече се препълни с поръчките на задкулисието и трябва да се замени.
Второ, донеси Волтарен или нещо подобно за ставите на финансовия министър Ананиев. На неговите години не е лесно да стоиш непрекъснато на колене.
Трето, донеси огледало на социалния министър Сачева. Единственият начин да придобие човешки облик е да се стресне от нещо, което вижда.
Четвърто, донеси гинко билоба на вицепремиера Дончев. Човекът от години се опитва да се сети къде е оставил едни милиарди за електронното правителство.
Пето, донеси кученце на здравния министър Ангелов. Единственият начин да го обича някой е ако не го разбира какво казва.
Шесто, донеси танк-играчка на военния министър Каракачанов. Той не успя да влезе в истински танк, но ако седне върху танк-играчка може да се случи обратното.
Седмо, не носи на Пеевски нищо, защото си яде играчките. Освен това на него чичо Доган му прави непрекъснато подаръци, понеже е по-щедър и от теб, дядо Мраз.
Осмо, на Бойко Борисов също няма нужда да носиш подарък. Всъщност той самият е подарък за теб, от мен. Вкарай го в чувала и го отнеси далече в твоите земи. Не знам какво ще го правиш там, но и тук не ни върши особена работа вече. Понеже е топъл и плътен, можеш да завиваш Рудолф с него. Просто идея, не ти се бъркам.
Ами... благодаря ти за всичко, дядо Мраз. Предварително.
И чакам. Дзън-дзън-дзън.
С надежда,
Радослав Бимбалов, един непослушен
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.