Отровното трио: Стоим до всеки журналист, който не иска да мълчи като пън

Отровното трио: Стоим до всеки журналист, който не иска да мълчи като пън
25-10-2020г.
2
Гост-автор
Във връзка с нападението на едноличната власт на Бойко Борисов срещу Телевизия Евроком и критично настроените журналисти Сашо Диков, Люба Кулезич и Владимир Береану, заявяваме, че това е поредният опит да бъде смачкана една медия и по този начин – потъпкана свободата на словото. Проверката на рекламодателите винаги поставя в застрашено положение фирмите, които са се осмелили да доверят популярността на продуктите и услугите си на този телевизионен канал. Това плаши и бъдещите рекламодатели, като обрича на финансов крах всяка медия, подложена на подобен тормоз.
 
Последователната политика на Бойко Борисов да захранва с европейски ресурси приближените си медии и да удря, чрез органите на държавата, други медии формират онази медийна среда, за която се говори в доклада на „Репортери без граници“ и която нарежда страната ни 111-то място по свобода на словото. Особен абсурд представлява хипотезата, че тези журналисти и телевизията, в която работят, са засегнали националната сигурност на страната, след като ги проверява освен НАП и ДАНС.
 
Това нападение, извършено със средства на българските данъкоплатци, е поредно доказателство за причините да протестираме и подчертава факта, че органите на държавата се използват за разчистване на политически сметки.
„Отровното трио“ се „роди“ в една вече премазана телевизия (BIT), а днес наблюдаваме атака срещу следващ телевизионен канал, в който гостуваме един път месечно в телевизионен формат. Убедени сме, че журналистическото достойнство и критичен поглед са мотива за действията на Борисов. Но ако „Отровното трио“ е дори малка част от мотивите за тези действия, сме готови да спрем гостуванията си в Евроком и - също като министър-председателя - да седнем на малък пън в крайпътно село и да изказваме свободните си мисли. Ще стоим до всеки журналист, който не иска да мълчи като пън и уважава свободата повече от комфорта на мълчанието.
 
Проф. Велислав Минеков
Адв. Николай Хаджигенов
Арман Бабикян
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.