Отец Силвестър Янакиев: За или против оръжието

Отец Силвестър Янакиев: За или против оръжието
13-01-2021г.
7
Гост-автор
За или против оръжието?
Аз лично съм за свободното притежаване на оръжие от гражданите на България.
В последните 30 години ни се промива съзнанието, че мирът се гарантира чрез мирни действия, разоръжаване и премахване на смъртното наказание.
Дали това е вярно?
Историята показва, че мирът съществува при паритет. Тогава, когато две държави или два лагера имат равни по сила оръжия и войска. Ако една държава не издържа армията си, в даден бъдещ момент ще започне да храни чужда армия.
Ако някой не е съгласен с това мое мнение (макар, че то е перефразирана сентенция от един велик военачалник), нека погледне най-новата история на България. Унищожихме армията си и започнахме да храним армията на НАТО...факт
Оръжията са гарант, че народът винаги има възможността, а ако условията са толкова лоши ще има и желанието, да извоюва свободата си и да изгони тези, които го мачкат.
Оръжейният контрол е изцяло политически акт, целящ да ограничи правата и свободите на гражданите и обществото и да облагодетелства определени политически или социални кръгове.
Възможността за притежание и използване на огнестрелни оръжия от правовите граждани ще намали значително престъпността и ще гарантира както личната, така и националната сигурност на гражданите, държавата и обществото.
Престъпниците и хората, желаещи да притежават и използват смъртоносни средства винаги ще намерят начин да се снабдят и да ги използват. Всеки акт на ограничаване на достъпа на оръжие до правовите граждани е пряко нарушаване на техните свободи и право на защита и отбрана. Актът на оръжеен контрол е изцяло политически и той не се основава на научни зависимости, целящи реалното ограничаване на престъпността.
Това е моето мнение
П.С. Ако някой няма какво умно да каже по въпроса, нека не се хваща за това, че съм свещеник, защото мога да дам и богословска аргументация на думите си. Не ги давам по простата причина, че малцина ще ги разберат
 
  Автор: Отец Силвестър Янакиев, фб
 
 

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.