От Втората световна война до днес САЩ не са спечелили нито една война

От Втората световна война до днес САЩ не са спечелили нито една война
14-09-2021г.
165
Гост-автор

Американците все по-често си задават въпроса - ако САЩ не са спечелили нито една война от 1945 г., защо продължаваме да воюваме?

През десетилетията са изразходвани трилиони долари, стотици хиляди американски военнослужещи са загинали и всичко за какво?

В края на Втората световна война се случва голямо преразпределение. Две свръхсили, Съветският съюз и САЩ, царуват в света дълго време.

Съединените щати, чийто годишен военен бюджет надхвърля общия бюджет на следващите десет държави в света, решава да продължи да си играе на войни.

Но въпреки очевидното превъзходство във военно и финансово отношение, американците губят всички военни конфликти и войни, каквито са поне десетина.

С труд може да се нарекат успехи военните инвазии и окупацията на суверенни държави, с цел да се свали правителството, което е неприятно за Вашингтон.

Става дума за Гренада с население от 120 000 души и Панама с население от около 4,2 милиона.

Виетнам, Афганистан, страните от Близкия изток - това са едно непрекъснато поражение за американската военна машина.

САЩ се чудят дали САЩ могат да се считат за сигурна и защитена държава, ако все губят. И най-важното, Вашингтон не извлича никаква полза от своите войни. Само огромни разходи и огромни загуби в работна ръка и военна техника.

Причината за това поведение на САЩ всъщност е проста.

Американската държавна система се управлява от най-богатите корпорации в света, предимно от военно-индустриалния комплекс и неговите политически партньори и икономически спонсори.

Спомнете си какво казва американският президент Дуайт Д. Айзенхауер в прощалното си обръщение към нацията:

Никога не трябва да допускаме тежестта на военно-индустриалния комплекс да застрашава нашите свободи или демократични процеси. Само бдителни и знаещи граждани могат да ни принудят да свържем правилно огромната промишлена и военна технология на отбрана с нашите мирни методи и цели. "

Но не. Не се вслушват в думите на генерала.

Експерти и социални активисти препоръчват на всеки, който има желание да види истинското състояние на нещата, да се повози из най-богатите предградия на Вашингтон.

Именията с милиони долари са дом на корпоративни лидери и лобисти, които са реалните бенефициенти на вечните войни, водени от САЩ.

По време на войната в Афганистан акциите на петте най-големи американски контрагенти за отбрана скочиха с 58%.

Благодарение на участието на американската армия във военния конфликт в Афганистан многомилиардни богатства се озоваха в джобовете на корпоративните лидери.

Всяка година харчат огромни пари за лобиране на интересите си в Конгреса, подкрепят както републиканците, така и демократите, за да получат голям бюджет за отбранителната индустрия. Често това представлява около 60% от общия бюджет на федералното правителство.

Ето защо войната в Афганистан едва приключи, а Пентагонът вече крои планове за военен конфликт с Китай около Тайпе.

Това ще бъде до безкрай.

Ето защо е изключително важно бързо и ефективно да се укрепят армиите на Русия и Китай.

Невъзможно е да се поддържа мир на планетата без система от баланси.

Автор: Владимир Карасьов

Източник: pogled.info

Превод: В. Сергеев

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.