От утре нататък в българската политика и общественост ще има една идея по-малко сочене с пръст и пищене.

От утре нататък в българската политика и общественост ще има една идея по-малко сочене с пръст и пищене.
21-11-2021г.
53
Гост-автор
От случилото се днес има една полза за българското политическо пространство. 72% от избирателите на Демократична България се пречупиха и гласуваха за Румен Радев. За президентът на БСП. За издигнатия от ДС инициативен комитет. Това е повратна точка и позитивно развитие.
С това действие най-истеричните червени линии и заявки на шумната демократична общност бяха прекрачени и повече няма да ни занимават с тях. За да гласуват за Радев демократите трябваше да преглътнат това, че е кандидат на инициативен комитет от ДС агенти. Това, че смята Крим за руски и е против санкциите към Путин. Това, че легитимира с думи и действия и БСП, и предишното БКП.
Всичко това е хубаво. То значи, че от утре нататък в българската политика и общественост ще има една идея по-малко сочене с пръст и пищене. Приключват години на истеризиране към всеки, който има нещо общо с ДС. Или който е за Русия и Путин. Общността, която ревеше по тези въпроси нон стоп и нападаше другите агресивно най-после ще престане да го прави, след като се е пречупила да подкрепи кандидат, който олицетворява всички тези неща. От утре приключват 30 години мрънкане за Лустрация, Москва, хибридни войни, ДС агенти и прочее.
Жалко, че това не се случи преди две години, че да не ми надуват главата с ДС, когато бях в листата на ВМРО. Нищо, поне оттук нататък това приключва. Една шумна и истерична общност става една идея по-тиха, след като ще й се наложи да замете тихичко под килима две от основните си принципни точки и линии на обвинение. Сега следва и официалната им коалиция с комунистите. Една досадна общност приключва своя път и своето 30 годишно патетично морализаторстване.
 
   Автор: Кристиян Шкварек, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.