От Русия с любов

От Русия с любов
18-12-2020г.
14
Гост-автор
Русия няма да бъде въвлечена в надпревара във въоръжаването, която продължава отдавна.
Русия има оръжие, което вече е много по-ефективно от това на другите армии в света и когато други страни се приближат към създаването му, Русия вече ще има друго, по-напреднало,обяви днес, 17 декември, руският президент Владимир Путин по време на голяма пресконференция.
Ето речта му по този въпрос изцяло:
"По отношение на СТАРТ-3 ... Да, ако нищо не се случи, през февруари този договор ще престане да съществува. Много пъти съм казвал, че сме готови да продължим диалога. Знам, че избраният президент на Съединените щати, г-н Байдън, говори, да запази договора, този основен документ.
Готови сме, моля. Но ние се нуждаем от някаква реакция от нашите американски партньори.
Ако това не се случи, ще се случи ли надпревара във въоръжаването? Значи вече се е случило! Очевидно е.
След като САЩ напуснаха Договора за ПРО, всичко започна. Е, как?
Една държава изгражда чадър за себе си, за да унищожи в крайна сметка стойността на нашия ядрен потенциал. Трябваше да направим всичко, за да предотвратим това: или сами да изградим тази система за ПРО, или сами да изградим системи, пред които тази система за ПРО не е пречка.Успяхме. С помощта на хиперзвуково оръжие, включително системата Авангард. Нека ви напомня: повече от 20 маха, глобален обхват, а не балистични. Тоест, никакви системи за противоракетна отбрана не му влияят. Дали е повлияла появата на хиперзвуково оръжие в Русия, не само Авангард, но да речем, Кинжал, сега се появява Цирконът ... Много важно оръжие. Наскоро беше тестван, всъщност работата по него е завършена. Повече от 8 маха, на дълги разстояния. Освен това той може да бъде поставен върху носители както на неподвижни, така и на кораби, на повърхността и под водата. Намиращи се в неутрални води. Изчислете обхвата и скоростта и всичко ще стане ясно ...
Това влияе ли на ситуацията, променя ли я? Разбира се, това влияе и се променя.
Нашите американски партньори разработват теория за мълниеносен обезоръжаващ удар. На първо място, удряне на контролни точки с прецизни оръжия. Но те нямат високо прецизни оръжия, но нямат хиперзвукови. Те, разбира се, ще го направят очевидно. Но вече казах, че ще се подготвим за това време. Сега работим и върху това - противоотрова за бъдещето на хипер оръжията в други водещи армии в света. И съм сигурен, че ще го направим.
На прав път сме, работим активно. За всички останали оръжейни системи, които бяха обявени в едно от моите съобщения, се работи по всички тях, някои вече са в готовност. "Кинжал", "Пересвет" (това е лазерно оръжие) - нащрек сме. Активно се работи по тежката бойна ракета "Сармат", която вече е в последния си етап. Посейдон се справя добре. Работи се и по ракета с ядрена инсталация от световен обхват. Възникват някои технически въпроси, но няма нито един, който да каже, че не сме направили нещо от планираното. Ще направим всичко, сигурен съм.
Що се отнася до надпреварата във въоръжаването ... Казах, че вече е започнала, но вижте как успяваме да направим всичко? Ние сме на шесто място по финансиране на армията и отбранителната индустрия - над 46 милиарда. В САЩ - 770 милиарда, а ние успяваме да направим това, което другите нямат. За сметка на наличната научна, индустриална база, училища, за сметка на мозъка на нашите учени, изобретатели, за сметка на таланта на инженерите и работниците.
Няма да се включваме ... Един от лидерите на военно-индустриалния комплекс в САЩ наскоро каза:
"Да, тяхната армия стана по-компактна, но стана много по-ефективна".
Да, това беше нашата цел. Не е постигнато всичко, което сме искали, но сме на прав път и ще продължим тези усилия, за да гарантираме безусловно сигурността на Руската федерация и нейния народ. "
 
 Автор: Йордан Халачев
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.