От подземното си убежище, най-младият министър в украинския кабинет води дигиталната война срещу Русия

От подземното си убежище, най-младият министър в украинския кабинет води дигиталната война срещу Русия
21-03-2022г.
96
Гост-автор
Знаете ли, кой е дигиталният магьосник който стои зад Владимир Зеленски и цялата му медийна стратегия? Това е Микайло Федоров. 31 годишния Федоров е заместник - министър-председател на Украйна и министър на цифровата трансформация на страната.
От подземното си убежище в тайно място в Киев, най-младият министър в украинския кабинет води дигиталната война срещу Русия, използвайки своето предпочитано оръжие - социалните медии. Федоров е човекът, който създаде доброволческата „ИТ армия на Украйна“ за извършване на кибератаки срещу Русия. Групата му в Telegram вече има 270 000 членове.
Именно той оказа натиск върху мултинационалните компании да бойкотират Русия. Apple, Google, Meta, Twitter, YouTube, Microsoft, Sony, Oracle... никой технологичен гигант не е пропуснал официалнто му писмо от правителството.
Един туит от Федоров до Илон Мъск беше достатъчен в рамките на 48 часа милиардерът, технологичен магнат да настрои съзвездието си от сателити Starlink и да изпрати цял камион с готови за интернет терминали до Украйна.
 
  Автор: Красимира Хендри, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.