От 30 години насам за пръв път Народното събрание ще бъде закрито без да бъде проведен нито един парламентарен контрол

От 30 години насам за пръв път Народното събрание ще бъде закрито без да бъде проведен нито един парламентарен контрол
07-05-2021г.
22
Гост-автор
Днес за пореден път в това Народно събрание парламентарен контрол не бе проведен. Като народен представител съм отправил 10 питания и въпроси до министрите в оставка.
Отговорите на две от тях, а именно относно интерконектора Гърция-България и относно енергийната сигурност и независимост на България бяха отложени един път и трябваше да получат отговор от министъра в оставка Теменужка Петкова днес. Вместо това ни бе съобщено, че тя е в отпуск. Това най-вероятно ще е причината да не получа отговори на останалите си питанията към нея за “Булгаргаз”, за физическите доставки на природен газ от Азербайджан и за АЕЦ “Белене”. Днес беше срокът да получа отговор и от Кирил Ананиев за проблемите със сървърите на НАП (което възпрепятства работата на част от бизнеса) и за участието на българската държава в капитализирането на ПИБ. Министърът на финансите в оставка обаче също е в отпуск.
В отпуск е и Петя Аврамова, от която пък днес трябваше да получа отговор относно поддържането и мониторинга на тол системата в България.
От 30 години насам за пръв път Народното събрание ще бъде закрито без да бъде проведен нито един парламентарен контрол.
Ще се постараем да сложим край на тази подигравка с българския парламентаризъм.
Списък с неотговорените въпроси:
- Питане относно изграждане на Интерконектор Гърция-България до Теменужка Петкова - устен, неотговорен (отложен отговор за 7.05)
- Питане относно енергийната сигурност и независимост на България до Теменужка Петкова - устен, неотговорен (отложен отговор за 7.05)
- Питане относно проверка на Министерството на енергетиката в “Булгаргаз” ЕАД до Теменужка Петкова - писмен, неотговорен (отложен отговор за 12.05)
- Питане относно физически доставки на природен газ по договор с азербайджанска газова компания до Теменужка Петкова - писмен, неотговорен (отложен отговор за 12.05)
- Питане относно изпълнение на Решение на Народното събрание от 05.06.2018 г. за възобновяване на действията по търсенето на възможности за изграждане АЕЦ “Белене” до Теменужка Петкова - устен, неотговорен (отложен отговор за 14.05)
- Питане относно проблеми със сървърите на Националната агенция за приходите до Кирил Ананиев - устен, неотговорен (планиран отговор за 7.05)
- Питане относно изграждане, поддържане и мониторинг на тол системата в България - устен, неотговорен до Петя Аврамова (планиран отговор за 7.05)
- Питане относно участие българската държава в капитализирането на Първа инвестиционна банка до Кирил Ананиев - устен, неотговорен (планиран отговор за 7.05)
- Питане относно отпуснато кредитиране от страна на Българската банка за развитие до Лъчезар Борисов - устен, в процес на обработка
- Въпрос относно енергийната сигурност и независимост на България до Теменужка Петкова - писмен, неотговорен (отложен отговор за 12.05)
 
   Автор: Ивайло Мирчев

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.