ОЩЕ ЕДНА ЖАЛКА ИСТОРИЯ ОТ НЕИЗБЕЖНИЯ НИ ПЕЙЗАЖ

ОЩЕ ЕДНА ЖАЛКА ИСТОРИЯ ОТ НЕИЗБЕЖНИЯ НИ ПЕЙЗАЖ
28-12-2021г.
43
Гост-автор
По стар български обичай, присъствието във властта винаги е съпроводено с лично материално и финансово облагодетелстване. Дори и за година - две да си бил управник, няма начин да не отмъкнеш нещо - я 5 - 6 апартамента, я вила на Халкидики, а може и парцел в престижен столичен квартал, където един ден ще имаш баровско жилище. Този обичай стриктно се спазва и от млади, и от стари. Особен чар излъчват младите антикомунисти, които по времето на соца са се редили на километрични опашки за хляб, живели са в землянки, а бабите и дедите им зверски са избивани.
"Шефът на младежкия ГЕРБ Георг Георгиев е успял да построи за последната година и половина къща с 300 кв. м. РЗП в софийското село Лозен. При най-консервативна оценка този градеж струва 250 000 лв., но в имотните декларациите на Георгиев като зам.-министър и депутат не се открива такава сума."
Възторженият комсомолец на ГЕРБ, целунал ръката на Главатаря, е ярко доказателство, че обичаите ни са неизкореними и следват неотклонно и безпощадно и младите, и старите уравници.
Младият гербер, който беше зам.-министър на външните работи при правителството Борисов 3, е купил парцел от 900 кв. м. в с. Лозен през 2018 г. срещу 82 144 лв. Когато постъпва на поста заместник-министър Георгиев декларирал, че той е купен с “кредит, спестявания от предходни години и заплата”.
 
   Автор: Любо Кольовски, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.