Осъдените наемници

Осъдените наемници
10-06-2022г.
159
Гост-автор

Автор: Елена Банова, Фейсбук

Преди един час Върховният съд на Донецката република, след четиридневни открити заседания, разпити и изслушване на свидетелите, осъди тримата първи заловени наемници на СМЪРТ.

Двамата ог тях са англичани,единият е мароканец.

Това е първото дело над заловени чуждестренни наемници-ДНР и ЛНР вече предупредиха,че те не се ползват с правата на военопленници, съгласно Женевската конвенция...

Обвинението е - причиняване на рани и убийства на цивилни граждани на ДНР, а също и участие в тежки жилщни и инфрасткруктурни погроми на местното население.
И тримата наемници са били в състава на 36-та бригада морски пехотинци и са получавали високи възнаграждения за участието си във военните действия в Донбас.
 
Единият от тях даже е бил герой на специални публикации на английските таблоиди с неговите специални постове в социалната мрежа, където се е представял като върл защитник на държавата на Зеленски...

Осъдените имат право да подадат в едномесечен срок възражение и обжалване на присъдата.

И тримата са потвърдили,че ще обжалват.

На подсъдимите са били осигурени и пълен превод на обвинителния акт, и преводач в залата, и адвокатска защита по време на следствието и цялото дело.

Правителството на Донецката република известява,че това е само първото, началното дело и съд над всички заловени в донбаската земя наемници, дошли на помощ на украинските неонацисти.

Осъдените са поискали да кажат своята последна дума в присъствието на журналисти.
 
Само един от тях - Ейдън - се е обърнал към жителите на Мариупол с молба за извинение /прошка/ за това, което им е причинил.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.