Осъденият за отвличане и изнасилване Митрев е близък на Борисов, от него е кучето, подарено на Путин

Осъденият за отвличане и изнасилване Митрев е близък на Борисов, от него е кучето, подарено на Путин
18-10-2021г.
174
Иван Бакалов

Да те отвлекат, затворят, оковат във вериги и да те изнасилват многократно, и насилникът, да е заловен, но да остане неосъден…
Нещо повече – гледаш репортаж по телевизията и изведнъж го виждаш до премиера Борисов, усмихнати връчват награди на киноложка изложба. И това неведнъж.

Може ли някой да си представи такъв кошмар?
Той се е случваше в продължение на 20 години на 4 момичета, отвлечени и затворени в къща в софийското село Градец през 1997 г. Там са пребивани и многократно изнасилвани от няколко мъже, под командата на Пламен Митрев, в неговата къща.
Митрев е бил зам.-председател на клуб „Българско овчарско куче”, на който почетен председател е Бойко Борисов. Тази порода е любима, измислена специално за Борисов от  негови приближени мутри, сред които основна фигура е Митрев. Той е притежател на развъдник за кучета, откъдето Борисов взе кученцето, което подари на Путин. Читателят ще помисли, че е шега. Не е. Самият Борисов неведнъж се е появявал в репортажи по телевизиите и в медии заедно с Митрев, връчвали са награди на киноложки изложби, заедно са движили клуба, за да регистрират измислената порода. Но за нея по-долу.

Жесток криминален екшън

През 1997 г. Пламен Митрев е 39-годишен, известен като собственик на модна агенция и продуцент на предаването по БНТ „Блясък”. Подмамва едно по едно четири момичета с различни обещания – за договор за снимки за календар, за договор за снимки на реклами на чорапогащи, за да подпишат договор с агенция „Метрополитен”. Момичетата са И. И., 18-годишна от Преслав, Е. В. 21-годишна от Плевен, Е. Г., 19-годишна от София, С. Л., 22-годишна от София.
Между 30 октомври и 8 ноември Митрев с телефонно обаждане ги кани една по една на срещи да подпишат договор. Той е известен, те не се усъмняват. Приятели на Митрев в ролята на шофьори докарват момичета в къщата в с. Градец, специално съоръжена като в садо-мазо филмите. Направен й е ремонт, махнати са дръжки на врати и прозорци, зазидани са някои прозорци, в стените над леглата са забити със скоби вериги. Бият ги връзват ги, изнасилват ги по всевъзможни начини. Като в най-жестоките криминални филми. Митрев им говори, че те са негови робини и трябва да се обръщат към него с „господарю”. В къщата са водени клиенти като в публичен дом, за да ползват завързаните на вериги момичета.
Едно от тях, преди да иде на срещата, все пак се е усъмнило. Съобщава на приятелка с кого отива на среща, за всеки случай, и така се разплита престъплението. Полицията залавя Митрев и момичетата на място, престъпленията са несъмнени.

Тук българското следствие и правосъдие се проявяват с целия си блясък. Митрев е вкаран в ареста и вместо бързи присъди за тежки престъпници, с явни доказателства, делото е внесено в съда след две години. А след първата година Митрев е пуснат под гаранция за сегашни 1500 лева. Съдът връща делото за процесуални нарушения. Когато пак влиза в съда, се влачи там още цели 17 години. Преди 2 седмици, почти 20 години след престъплението, Митрев е осъден на 14 години затвор на първа инстанция. И само един от неговите съучастници е с 3 години условна присъда. Митрев има време да обжалва по инстанциите още 2-3 години и да се радва на свободата. Ако не го оправдаят по давност, ще полежи малко при лек режим по здравословни причини. Той е специалист по съдебни процедури. Години наред делата му се отлагат по здравословни причини (виж повече тук). Ту от едно е болен, ту от друго, свидетели не се явяват, адвокати не се явяват, сменят се четирима съдии и т. н. Тъй като престъплението е несъмнено, Митрев се опитва да се договори чрез следствието срещу разкриване на престъпления да смекчат присъдата срещу него. И разказва за някои убийства от 90-те години. Показанията му са протоколирани в следствието, но са като криминален разказ без никакви доказателства.

Хората на СИК

В началото на 90-те години Митрев е бил от хората на СИК. Във вестниците от онова време го сочат като дясна ръка на Венцислав Джоков, основен играч в СИК в началото, който остава зад кулисите и скоропостижно умира от цироза. Митрев се хвали, че свързал сикаджиите с краснодарската мафия, с която имал силни връзки. Митрев сам разказва за това. В протоколите от разпитите му в следствието, части от които излязоха по различни сайтове, се вижда, че говори с подробности за Румен Николов-Пашата,Младен Мхалев-Маждо, Маргините, Димата Руснака и др. хора от СИК. В някои публикации Митрев дори е сочен за един от основателите на СИК. Към края на 90-те се разделя със сикаджиите и се съюзява с Димитър Джамов.
Борисов през 90-те е приближен на Пашата и Венци Стефанов, охранява босове на СИК, включително Маргините. Очевидно се познават с Митрев от тези времена. По-късно се сближават на тема кучета. Тук се разраства истинска дружба между двамата.

Измислената порода, подарена на Путин

Митрев е един от идеолозите и селекционерите на измислената порода „българско овчарско куче”. Развъдникът му се казва „Германофорс”. От този развъдник е кученцето, което Борисов подари на Путин през 2010 г.
Главен пропагандатор на тази порода е Борисов, още от времето, когато беше назначен за главен секретар на МВР. Той е избран за почетен председател на Националния клуб „Българско овчарско куче”. При първото си интервю в „Шоуто на Слави” през есента на 2001 г. е представено кучето на Борисов, което Слави нарича няколко пъти каракачанско, а Борисов неизменно го поправя: „българско овчарско куче”. Такава порода не съществува. Измислена е след 1995 година. Допреди това не се споменава никъде в литературата или в популярни издания. Всичките повече от 6 различни вносни породи, участвали в създаването на „българско овчарско куче” са описани от пишман селекционерите в „Уикипедия”, където те поясняват, че „за основа в селекцията е използвана старата порода каракачанско куче”. Измислената порода не е регистрирана и до днес от най-авторитетните международни киноложки организации, а само от частни асоциации (виж повече тук).

 

– –
Бел. ред. – допълнение към октомври 2021 г. През 2017 г. Митрев е осъден на 14 години затвор на първа инстанция. Обжалва и след това изчезва като братя Галеви. Обявен е за издирване от Интерпол като един от най-опасните сексуални престъпници. През юли 2021 г. в. „Уикенд“ пуска информация, че Митрев е арестуван край Скопие и остава там до 30 дни, докато съдът потвърди екстрадицията му. Повече новини за него няма.

  Източник: e-vestnik

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.