Орбан: Европейските страни решиха да градят постхристиянско и постнационално „ново общество“, това ще свърши зле

Орбан: Европейските страни решиха да градят постхристиянско и постнационално „ново общество“, това ще свърши зле
13-08-2021г.
32
Гост-автор
В ексклузивно интервю, излъчено по най-големият американски телевизионен канал Fox News, министър-председателят на Унгария Виктор Орбан се срещна с Тъкър Карлсън, най-популярния водещ в американския праймтайм, за да обсъдят няколко належащи въпроса.
Орбан: Европейските страни решиха да градят постхристиянско и постнационално „ново общество“, това ще свърши зле

 

Започвайки с темата за миграцията, премиерът Орбан заяви, че спирането на мигрантите, които не са имали никакво разрешение да влизат на територията на Унгария през 2015 г., е „единственото разумно поведение“. „Не можете да кажете просто, добре, това е хубава страна, бих искал да дойда тук и да живея тук, защото ще имам по-хубав живот. Не е човешко право да идвате тук. Няма как, защото това е нашата земя. Това е нация, това е общност [със] семейства, историческа традиция, език “, каза Орбан.

Според премиера много европейски държави са решили да отворят нова глава в своята история. Те го наричат „ново общество“, което е постхристиянски, постнационален конструкт. Те твърдо вярват, че е добре, ако различни общности, мюсюлмани и християни, са смесени.

Резултатът от това няма да е добър. Няма отговор, дали ще бъде добро или лошо, но мисля, че е много рисковано и вероятността нещата да не тръгнат на добре, а много на зле, е очевидна. И всяка нация има право да поеме този риск или да отхвърли този риск. Ние, унгарците, решихме да не поемаме риска да объркваме обществото си. Това е причината да атакуват Унгария, толкова силно“, категоричен е Орбан.

Тъкър Карлсън припомни, че президентът на САЩ Джо Байдън нарече унгарския премиер „тоталитарен разбойник“ в предизборната си кампания миналата година. В отговор на прословутата забележка, премиерът Орбан отбеляза, че много унгарци са реагирали, като са попитали „Кой е този човек, който казва това?“ „Добре, той е президент на Съединените щати, така че трябва да го вземем на сериозно. Но така или иначе той е човек, който не говори нашия език и има много ограничени познания за Унгария“, посочи министър-председателят, добавяйки, че забележката на Байдън е„ лична обида за всички унгарци “.

Според премиера Орбан причината Байдън да отдели Унгария и Полша е техният успех. „Западните либерали не могат да приемат, че вътре в западната цивилизация има консервативна национална алтернатива, която е по-успешна в ежедневието от либералните“, каза премиерът, наричайки Унгария пример за факта, че една страна, основана на традиционните ценности, националната идентичност и християнството би моглада бъде успешна и понякога дори по-успешна от ляво либерално правителство.

Анализирайки настоящите тенденции и гледайки в бъдещето, премиерът Орбан отбеляза, че много християнски, консервативни семейства, които са започнали да мислят, че Западна Европа вече не е достатъчно безопасна, се преместват в Унгария. „Бъдещето [в Западна Европа] е нестабилно“, каза премиерът, добавяйки, че „не можем да изключим бъдеще в европейската история, когато ще има нова миграция от Запад на Изток в рамките на Европа“.

   Източник: ГЛАСОВЕ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.