Орбан е истински лидер!

Орбан е истински лидер!
19-06-2024г.
0
Явор Дачков

Ето, че може да се прави политика в името на националния интерес, а не за битово лично уреждане. Орбан е истински лидер!
Виктор Орбан в Х: След неотдавнашните европейски избори, на които унгарците гласуваха масово в подкрепа на мира, постигнахме важно споразумение с Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
Договорихме се, че унгарски персонал няма да участва в дейностите на НАТО в Украйна и няма да се използват унгарски средства за тяхната подкрепа. 
Следващата ни стъпка тази седмица беше да гарантираме, че това споразумение може да издържи проверката на времето. След вчерашната среща в Брюксел министър-председателят Марк Рюте потвърди, че напълно подкрепя това споразумение и ще продължи да го прави, ако стане следващият генерален секретар на НАТО.
В светлината на това негово обещание Унгария е готова да подкрепи кандидатурата на премиера Рюте за генерален секретар на НАТО. 
Рюте също така ме увери, че целта му като генерален секретар на НАТО ще бъде да се отнася към всички съюзници с еднакво разбиране и уважение.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.